Onmisbare inzichten voor een optimale opvoeding

Wat is het op één na belangrijkste dat je kunt doen tijdens je zwangerschap? Wat doet tv kijken met het brein van een kind? Wat is de beste manier om met een driftbui om te gaan? Wetenschappers weten het. De wetenschap heeft het bewezen: wat je doet vóór en tijdens de zwangerschap en in de eerste vijf jaren, beïnvloedt je kind voor de rest van zijn leven. Maar hoe weet je als ouder wat in de opvoeding goed is en wat niet? En waar vind je exact die wetenschappelijke informatie in de almaar groeiende berg ouderschapsboeken?

In ‘Het kinderbrein’ neemt Dr. John Medina je mee in de ontwikkeling van het kinderbrein en geeft hij aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken advies over het opvoeden van kinderen. Medina heeft zijn boek gebaseerd op studies die zijn gepubliceerd in gerenommeerde vakbladen en succesvol herhaald en bevestigd zijn. Vanuit zijn ervaring als ontwikkelingsbioloog, onderzoeks-adviseur en professor geeft hij praktische tips die ouders (in spe) en opvoeders direct kunnen toepassen en ze helpen in de opvoeding van slimme en gelukkige kinderen. Ook beantwoordt Medina de meest voorkomende vragen die ouders hem tijdens zijn loopbaan hebben gesteld en bevat het boek talloze verhalen en anekdotes die voor elke opvoeder herkenbaar zijn.

‘Het kinderbrein’ gaat over de hersenontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. Het overbrugt de kloof tussen de kennis van wetenschappers en de dagelijkse werkelijkheid van ouders. Een revolutionaire zienswijze die je zal verbazen: je ziet het kind en de opvoeding in een totaal ander licht.

Over de auteur
John Medina is directeur van het Brain Center for Applied Learning Research aan de Seattle Pacific University. Hij is ontwikkelingsbioloog en onderzoeksadviseur en professor aan de Universiteit van Washington. Medina is getrouwd en heeft twee zoons.

[isbn]9789043022057[/isbn]

Lees ook:Mama’s en papa’s krijgen gemiddeld een 9,5!
Lees ook:Een beetje stress is juist goed voor je baby
Lees ook:Bescherm je kind tegen seksueel misbruik
Lees ook:Handboek voor, tijdens en na een volgende zwangerschap
Lees ook:Wiskundigen zijn de nieuwe waarzeggers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.