Alle strips van Peter Pontiac in één bundel

Peter Pontiac is dit jaar de winnaar van de prestigieuze Marten Toonderprijs van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst. Dat wordt gevierd met ‘Rhythm’. In deze bundel zijn alle strips van de tekenaar gebundeld. Kortom: de uitgelezen kans om je Pontiac-verzameling compleet te maken.

Nooit eerder is een compleet overzicht van zijn stripoeuvre gepubliceerd. In Rhythm zijn alle strips chronologisch geordend, het geeft zijn ontwikkeling van de underground-strips uit de jaren zeventig tot zijn latere werk weer, maar ook langere verhalen als Lost in the Lowlands en Requim Fortissimo.

Peter Pontiac is beroemd in binnen- en buitenland. Hij publiceert en exposeert sinds de jaren zeventig strips in verschillende landen. Hij illustreert voor onder andere VPRO-Gids, NRC Handelsblad, Oor en hij maakt boekomslagen. Zijn bekendtse werk is ‘Kraut’ over het leven en de mysterieuze verdwijning van zijn vader. Eind jaren negentig won Pontiac de Stripschapspenning en de Professor Pi-illustratorenprijs.

Op 9 september 2011 wordt de Marten Toonderprijs aan hem uitgereikt in de Grote Kerk in Breda, daarna opent de overzichtstentoonstelling Comix, Hot Pix & Tragix in het Graphic Design Museum in Breda. De expositie loopt van 10 september tot 27 november 2011.

[isbn]9789054923381[/isbn]

Lees ook:Marten Toonder Prijs 2011 voor Peter Pontiac
Lees ook:Marten Toonderprijs voor Jan Kruis
Lees ook:Uniek boek Jan, Jans en de kinderen
Lees ook:Alle verhalen van Marten Toonder nu ook digitaal
Lees ook:Marten Toonderprijs; nieuwe oeuvreprijs voor striptekenaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.