Poëzie is een kruisverhoor volgens Gerry van der Linden

In ‘Wat een geluk’ onderzoekt Gerry van der Linden sporen uit haar verleden, die zij opnieuw gestalte geeft en tegen het licht van het verontrustende heden houdt. Daarbij spaart zij zichzelf en de ander niet.

Haar gedichten gaan over de liefde, het ouder worden, het onder ogen zien van wat ooit was en wat blijft. ‘Poëzie is een kruisverhoor,’ schrijft zij in het titelgedicht. Kenmerkend voor de poëzie van Gerry van der Linden zijn haar directheid, transparante taalgebruik en absurde humor.

Over de auteur
Gerry van der Linden (1952) is dichter, schrijver en docent poëzie & schrijftraining aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Zij werd in 1977 ontdekt door Remco Campert en publiceerde sindsdien acht dichtbundels, een novelle en twee romans. Met ‘Wat een geluk’, haar negende dichtbundel, viert zij haar 35-jarig dichterschap.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Het leven is vurrukkulluk wordt verfilmd
Lees ook:Remco Campert viert tachtigste verjaardag later
Lees ook:Schrijvers eren Remco Campert
Lees ook:Remco Campert-app in beeld
Lees ook:De Bezige Bij lanceert Remco Campert-app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.