Het leven is vurrukkulluk wordt verfilmd

Het leven is vurrukkulluk, het boek dat de laatste vier weken centraal stond tijdens Nederland Leest, wordt verfilmd door Matthijs van Heijningen en Frans Weisz. Dit maakte de auteur Remco Campert bekend tijdens Nederland Leest Live in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Wanneer de opnames starten is nog niet bekend.

Campert beschrijft in Het leven is vurrukkulluk (1961, De Bezige Bij) een dag uit het leven van twee vrienden, Mees en Boelie, die beiden verliefd zijn op het zestienjarige meisje Panda. Nederland Leest, de grootste leescampagne van Nederland, wordt vanavond feestelijk afgesloten in ‘Klup Vurrukkulluk’ in Amsterdam.

In de voor één avond in Klup Vurrukkulluk omgedoopte People’s Place aan de rand van het Vondelpark in Amsterdam vertolkt Giovanca vanavond een gedicht van Campert, speciaal door haar op muziek gezet. Daarnaast houden vele vrienden en bewonderaars van Campert een voordracht: Tsjead Bruinja, Ellen ten Damme, Alma Mathijsen, Kees van Kooten, Rick de Leeuw, Jan Mulder en Mustafa Stitou. Jules Deelder draait plaatjes en Benjamin Herman speelt een tribute voor de 82-jarige dichter.

Lees ook:Het leven is vurrukkulluk tijdens Nederland Leest 2011
Lees ook:Remco Campert op Nederland Leest-tournee
Lees ook:Nederland leest V.U.R.R.U.K.K.U.L.L.U.K.
Lees ook:Ronald Giphart schrijft Lofrede op Het leven is vurrukkulluk
Lees ook:De Bezige Bij lanceert Remco Campert-app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.