Inspirerende levenslessen van Nelson Mandela

Mandela over leven, liefde en leiderschap bevat vijftien levenslessen die gaan over moed, leidinggeven, omgaan met je rivalen, zelfvertrouwen, besluitvaardigheid en de liefde. Vele intieme gesprekken tussen Richard Stengel en Nelson Mandela gingen eraan vooraf. Stengel beschrijft Mandela als ‘wellicht de laatste werkelijke held van deze planeet’, maar spaart hem niet. Bovendien weet hij hem zijn diepste zielenroerselen te onttrekken.

Stengel is erin geslaagd Mandela te tonen als held én in zijn momenten van innerlijke strijd en kwetsbaarheid. Mandela over leven, liefde en leiderschap is een openhartig en eerlijk boek dat ook niet eerder onthulde persoonlijke ervaringen van Mandela bevat – zowel in de politiek als in zijn huwelijk. Bijzonder en waardevol is dat Mandela zelf het voorwoord voor dit boek heeft geschreven.

Over de auteur
Richard Stengel is hoofdredacteur van Time Magazine en werkte samen met Nelson Mandela aan diens autobiografie ‘De lange weg naar vrijheid’ (1994). Hij heeft diverse boeken op zijn naam staan. Stengel is getrouwd met een Zuid-Afrikaanse vrouw, heeft jarenlang in Zuid-Afrika gewoond en woont nu in New York. Mandela is de peetvader van hun twee zoons.

[isbn]9789021549750[/isbn]

Lees ook:Nelson Mandela. 15 lessen over leven, liefde en leiderschap
Lees ook:Lieg jij ook over gelezen boeken als verleidingstruc?
Lees ook:Toespraken die de wereld veranderden
Lees ook:Topmannen en topvrouwen over leiderschap
Lees ook:Essay Maand van de Geschiedenis Wat een held!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.