Topmannen en topvrouwen over leiderschap

Er wordt veel geschreven en gepraat over leiderschap en over de verschillen tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap. Maar minder aandacht is er voor de overeenkomsten tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap. En er wordt al helemaal weinig gepraat tússen mannen en vrouwen over leiderschap.

In ‘Vol in de wind’ leidt headhunter Monique de Vos boeiende tweegesprekken tussen mannen en vrouwen over leiderschap. Aan het woord komen prominente Nederlandse leiders uit de politiek, het bedrijfsleven en de overheid, maar ook uit de culinaire en culturele top, de sport en de zorg. Niet eerder werden vertegenwoordigers uit zulke verschillende sectoren met elkaars leiderschapsstijl geconfronteerd.

‘Vol in de wind’ doet verslag van deze openhartige en verrassende gesprekken tussen bijzondere mannen en vrouwen. Wat hebben zij met macht en met diversiteit? Hoe feminien leiden de mannen en hoe masculien de vrouwen? Hoe kijken bekende leiders naar hun eigen stijl? Feiten, fabels, clichés en trends worden nuchter besproken, bevestigd of ontkracht.

Met gesprekken met onder anderen Marja van Bijsterveldt, Joop van den Ende, Ahmed Aboutaleb, Pauline van der Meer Mohr, Klaas Knot, Agnes Jongerius, Aad Ouborg, Edith Schippers, Sylvia Tóth, Roger van Boxtel en Gerard Kemkers.

Over de auteur
Monique de Vos (1962) is directeur van Chasse Executive Search en werft in het dagelijks leven directieleden, bestuurders en toezichthouders – leiders, kortom. Eerder was zij werkzaam in diverse management- en directiefuncties in de verzekeringsbranche.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Karakterprofiel bepalend; succesvolle mannen net vrouwen
Lees ook:Antoine de Kom wint VSB Poëzieprijs 2014
Lees ook:Wat wil de vrouw?
Lees ook:Theatervoorstelling Waarom mannen seks willen…
Lees ook:Nelson Mandela. 15 lessen over leven, liefde en leiderschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.