Biografie Joop van den Ende op komst

De biografie van Joop van den Ende – musicalproducent en cultuurmecenas – verschijnt volgend jaar. Deze zal worden geschreven door journalist Henk van Gelder, die eerder biografische boeken schreef over Simon Carmiggelt, Jacques Tol en Leen Jongewaard.

Joop van den Ende werkt zelf mee aan de biografie. Zijn levensverhaal omvat de jeugdjaren in Amsterdam-Oost in de wederopbouwtijd, het toont Joop van den Endes eerste schreden in het artiestenvak; als cabaretier, conferencier en acteur in Batman-kostuum. Van Gelder beschrijft hoe de carrière van Joop van den Ende, via een feestartikelenwinkel, het organiseren van talentenjachten en het management van beetgrepen, een vlucht neemt met zijn eerste professionele producties. Van den Ende brengt De Fabeltjeskrant op het toneel en staat aan de basis van de Andre van Duin-revue. Dan volgen de eerste televisieprogramma’s, de mislukking van TV10, de successen en flops op musicalgebied en de internationale uitbouw van zijn theaterbedrijf.

Behalve Joop van den Ende zelf komen ook tientallen andere ooggetuigen aan het woord. De geschiedenis van Joop van den Ende beschrijft tegelijkertijd de veranderingen in de Nederlandse amusementswereld en de vrije toneelproducties, de opkomst van de commerciële televisie en de opbloei van musical in dit land. het boek over deze unieke theaterman verschijnt bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

(Bron: Nijgh & Van Ditmar)

Lees ook:Vertaalrechten van Roberts Vuijsjes ‘Alleen maar nette mensen’ verkocht aan Turkije
Lees ook:Lowlands schrijfwedstrijd: zoektocht naar nieuw talent
Lees ook:De Jeugd van Tegenwoordig schrijft boek
Lees ook:Autobiografie pornoster Bobbi Eden bij Nijgh & Van Ditmar
Lees ook:Musical boek gepresenteerd

0 reacties op “Biografie Joop van den Ende op komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.