Vertaalrechten van Roberts Vuijsjes ‘Alleen maar nette mensen’ verkocht aan Turkije

De gerenommeerde Turkse uitgeverij Sistem in Istanbul heeft de rechten verworven voor de vertaling van ‘Alleen maar nette mensen’, die succesvolle debuutroman van Robert Vuijsje. Sistem is daarmee de eerste buitenlandse uitgeverij die de vertaalrechten van deze Nederlandse bestseller, waarvan er in de mei en juni al meer dan 50.000 zijn verkocht, in de wacht sleept.

Zowel Vuijsjes uitgeverij Nijgh & Van Ditmar als zijn agent Paul Sebes zijn volop in onderhandeling met andere belangstellende uitgeverijen in Europa en daarbuiten. In mei won het boek ‘De Gouden Uil’ en hij stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Vuijsje werkt momenteel aan zijn tweede roman, die naar verwachting eind 2010 zal verschijnen bij Nijgh & Van Ditmar.

Lees ook:Robert Vuijsjes debuutroman 100.000 keer verkocht
Lees ook:Nieuw boek van Grunberg
Lees ook:Lowlands schrijfwedstrijd: zoektocht naar nieuw talent
Lees ook:Two-book-deal voor Anne van den Dool bij Querido
Lees ook:Robert Vuijsje wint Gouden Uil met ‘Alleen maar nette mensen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.