Eerste Harry Mulisch Festival in Amsterdam

In Amsterdam wordt vanaf vrijdag het eerste Harry Mulisch Festival gehouden; een nieuw festival rond de koning van de Nederlandse letteren. Dit wordt een jaarlijks evenement en speelt zich af rondom het Leidseplein, waar het grootste deel van het leven van de in oktober 2010 overleden schrijver zich afspeelde.

Mulisch is inmiddels drie jaar dood. Hoe actueel zijn zijn thema’s nog? Spreekt het de jongere generatie aan? In EenVandaag een gesprek met Kitty Saal, weduwe van Mulisch en schrijver Thomas Heerma van Voss (23). En wat vinden de leerlingen van docent Nederlands Michiel Beute van het werk van Mulisch?

Tijdens deze eerste editie staat de roman Het Stenen Bruidsbed centraal, door Het Nationale Toneel bewerkt tot een theatervoorstelling. Ook opent het Harry Mulisch-huis zijn deuren voor het publiek. Dit is de plek aan de Leidsekade waar Mulisch woonde en werkte, een schatkamer van manuscripten en kunstobjecten die verwijzen naar zijn oeuvre.

Eerste procesdag zaak Badr Hari
Vanaf morgen moet Badr Hari zich voor de rechter verantwoorden voor een reeks mishandelingen waar hij van wordt verdacht. Sinds bekend werd dat de kickbokser betrokken was bij een vechtpartij waarbij zakenman Koen Everink zwaargewond raakte, is de affaire uitgegroeid tot één van de meest besproken mishandelingszaken van de afgelopen jaren. Hoe verloopt de eerste procesdag? EenVandaag maakt een verslag van deze dag en spreekt met journalist Jens Olde Kalter, schrijver van een biografie over Badr Hari.

Nederland 1 – 18.15 uur

Lees ook:Harry Mulisch overleden (UPDATE)
Lees ook:Harry Mulisch herdacht (bekijk afscheid hier)
Lees ook:Harry Mulisch overleden, oeps toch niet
Lees ook:Huis Harry Mulisch wordt museum
Lees ook:Badr wordt massaal gestolen; 25.000 boeken in omloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.