Badr wordt massaal gestolen; 25.000 boeken in omloop

Binnen twee dagen is het boek van Jens Olde Kalter over Badr Hari, ‘Badr’, vier keer herdrukt, waarmee er in totaal 25.000 boeken in omloop zijn. Interessant weetje is dat het boek niet alleen zo goed verkoopt de eerste dag na verschijning, maar tevens het meest gestólen boek is van het land. In de AKO op het Centraal Station van Amsterdam werd het boek massaal meegepikt, waardoor het filiaal besloot over te gaan op speciale antidiefstalstickers.

Direct na verschijning van het boek tuimelden de media massaal over elkaar heen. Auteur Olde Kalter was onder meer al te zien zijn bij het televisieprogramma Knevel & Van Den Brink, in een item van RTL Boulevard, Shownieuws en Telegraaf Televisie. Dinsdag verscheen er een groot stuk in diezelfde krant. Daarin scheef misdaadverslaggever John van den Heuvel dat ‘het boek met feiten illustreert hoe Badr Hari dankzij groot talent en bravoure de absolute top van zijn sport trachtte te bereiken, maar halverwege hard ten val kwam door wangedrag binnen en buiten de ring.[…] Waar de politie niet in slaagde, lukte het Olde Kalter soms wel.’

Jens Olde Kalter (1975) is journalist, personal trainer en kickbokser. Hij schreef onder meer voor Quote, De Pers, De Telegraaf en Nieuwe Revu en publiceerde eerder ‘De kickbokser’, over vechtsporter Ernesto Hoost.

[isbn]9789044622768[/isbn]

Lees ook:Jens Olde Kalter verslaat met Badr Dan Brown
Lees ook:De harde werkelijkheid achter Badr Hari
Lees ook:Eerste Harry Mulisch Festival in Amsterdam
Lees ook:Badr Hari schrijft autobiografische thriller
Lees ook:Corine Hartman schrijft beste Nederlandse thriller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.