IBBY-Honourlist 2014: Esther Ottens, Ellen van Velzen en Henriette Boerendans

Iedere twee jaar geeft IBBY de Honourlist uit, een overzicht van kinder- en jeugdboeken van zeer hoge kwaliteit, boeken uitgegeven in de meer dan zeventig bij IBBY aangesloten landen. De nationale secties van IBBY mogen hiervoor boeken voordragen die uitmunten door tekst, illustraties of vertaling.

  • Voor de categorie ‘vertalers’ wordt Esther Ottens voorgedragen voor haar uitstekende vertaling van het boek ‘Wonder’ van R.J. Papacio (uitgegeven door Querido).
  • Voor de categorie ‘auteurs’ gaat de eer naar Ellen van Velzen voor haar indrukwekkende debuut ‘Jonge vliegers’ (uitgegeven door Lemniscaat).
  • Voor de categorie ‘illustratoren’ wordt Henriette Boerendans voorgedragen voor haar bijzondere illustraties in het telboek ‘Nul is een raar getal’ (uitgegeven door Gottmer; tekst is eveneens van Henriette Boerendans).

Aangezien Nederland tweetalig is, draagt IBBY-Nederland naast een Nederlands boek ook altijd een Fries boek voor in de categorie ‘auteurs’. De nominatie is al eerder bekendgemaakt: Eppie Dam voor zijn boek ‘FJouwer dappere mûskes’ (uitgegeven door Afûk).

Lees ook:IBBY honourlist 2014 voor “FJouwer dappere mûskes”
Lees ook:Jenny Smelik-IBBY prijs 2012 voor ‘Trash’ van Andy Mulligan
Lees ook:Ted van Lieshout en Marit Törnqvist genomineerd
Lees ook:Illustratrice Mance Post (88 jaar) overleden
Lees ook:Boekenleeuw en Boekenpauw 2012; de genomineerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.