Jenny Smelik-IBBY prijs 2012 voor ‘Trash’ van Andy Mulligan

De Jenny Smelik-IBBY prijs 2012 is toegekend aan Andy Mulligan voor zijn boek ‘Trash’. Een eervolle vermelding gaat naar Michael De Cock (tekst) en Judith Vanistendael (illustraties) voor hun boek ‘Rosie en Moussa’.

De Jenny Smelik-IBBY prijs is genoemd naar en ingesteld ter herinnering aan de in 1980 overleden kinderboekenschrijfster Jenny Smelik-Kiggen, en wordt sinds 1982 tweejaarlijks door IBBY-Nederland (International Board on Books for Young People) uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan jeugdliterair werk, waarin de cultuur van etnische minderheden aan de orde komt op een dusdanige wijze dat het een bijdrage levert aan de totstandkoming van een beter begrip voor mensen uit ‘minderheidsgroepen’ in de breedste zin des woords. De prijs bedraagt 2000 euro. De prijs wordt op 2 november 2012 uitgereikt tijdens de jaarlijkse vriendenmiddag van IBBY in het Gemeentemuseum van Den Haag.

Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Miep Diekmann-thesis prijs voor jeugdliterair onderzoek
Lees ook:Marloes Schrijvers ontvangt Miep Diekmann prijs
Lees ook:Anna Blaman Prijs wordt verhoogd naar tienduizend euro
Lees ook:Joke van Leeuwen bekroond met de Gouden Ganzenveer 2010
Lees ook:Schrijfster Goswami heeft Prins Claus Prijs gewonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.