Eureka Oeuvreprijs voor Van der Weiden, NWO Eureka Boekenprijs voor twee auteurs

Wim van der Weiden heeft de Eureka Oeuvreprijs gewonnen voor het beste oeuvre op het terrein van wetenschapscommunicatie. De NWO Eureka Boekenprijs wordt dit jaar uitgereikt aan twee auteurs. Hun boeken werden even goed geacht. Trudy Dehue, schrijfster van De depressie epidemie, en Jan Verplaetse, auteur van Het morele instinct, ontvangen beiden een NWO Eureka Boekenprijs. De Jos Withagen Mediaprijs gaat naar ‘Home Academy’.

De winnaars van de Eurekaprijzen 2009 werden bekendgemaakt tijdens Bessensap, het evenement waar wetenschap pers ontmoet. Naast de Oeuvreprijs van 12.500 euro voor Wim van der Weiden, werd de NWO Eureka Boekenprijs voor het beste populairwetenschappelijke boek uitgereikt aan Trudy Dehue én Jan Verplaetse. De jury heeft besloten om niet aan één van hen de prijs van 7.500 euro te geven, maar om hen beiden een prijs van 5.000 euro toe te kennen. ‘Home Academy’, uitgever van lezingen en hoorcolleges op audio-cd, kreeg de Jos Withagen Mediaprijs in de categorie beste radio- of tv-programma. De Jos Withagen Mediaprijs bedraagt 7.500 euro. Alle winnaars ontvangen bovendien het Eurekabeeldje van beeldhouwer Richard de Vrijer.

Oorkondes werden toegekend aan de genomineerden van de NWO Eureka Boekenprijs: Hoe de Stof de Geest kreeg van Arie Bos, Nieuwe Dieren van Bart Braun en Het Puberende Brein van Eveline Crone.. De jury van de Eurekaprijs 2009 bestaat uit juryvoorzitter Paul Schnabel, Floris Cohen, Hans Goedkoop, Sherman de Jesus en Hans de Rijk (alias Bruno Ernst).

Lees hier meer over de Eurekaprijzen.

Lees ook:Jan Vantoortelboom wint Bronzen Uil
Lees ook:Zij maken kans op prijs voor beste luisterboek…
Lees ook:Rindert Kromhout en Mal Peet winnen Gouden Lijst
Lees ook:VSB Poëzieprijs voor Armando
Lees ook:Schrijvers vallen in de prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.