Apple Store weight verhalenbundel Fuck Machine van Charles Bukowski

Deze week verschenen bij uitgeverij Lebowski geheel gereviseerde en van nieuwe omslagen voorziene heruitgaven van vijf belangrijke titels uit het rijke oeuvre van Charles Bukowski, naar aanleiding van diens twintigjarige sterfdag, zondag 9 maart aanstaande. Er is veel publicitaire aandacht voor de heruitgaven, onder andere in de Volkskrant, NRC en HUMO.

Bukowski, voormalig schrijver van de goot maar tegenwoordig alom gevierd als ‘American Classic’, is vermaard om boeken als Vrouwen, Kind onder kannibalen en Postkantoor, maar ook het roemruchte Erections, Ejaculations, Exhibitions, and General Tales of Ordinary Madness is een sleutelwerk binnen zijn oeuvre. Dit laatste boek werd later in Amerika onder twee verschillende titels heruitgegeven: Tales of Ordinary Madness en The Most Beautiful Woman in Town.

Het heeft uitgeverij Lebowski behaagd om aan de oorspronkelijke vertaling Verhalen van alledaagse waanzin het verhaal Fuck Machine toe te voegen, en deze als titel te gebruiken voor een heruitgave van deze verhalenbundel.

Eergisteren werd bekend dat Apple, bij monde van de iStore, weigert Fuck Machine als ebook te verkopen: “Your content, Fuckmachine en andere verhalen van alledaagse waanzin, has one or more issues that must be resolved.” Als reden geeft men de titel en afbeelding (van een ongeschoren vagijn) op het omslag.

Uitgeverij Lebowski heeft vandaag Apple gesommeerd deze misplaatst puriteinse actie op te heffen, en ervoor te zorgen dat dit cruciale werk in Bukowski’s oeuvre zo spoedig mogelijk digitaal beschikbaar wordt gesteld, en wel niet later dan zaterdag 8 maart, de dag dat de Bukowski Party plaatsvindt in Pakhuis de Zwijger, en nog veel belangrijker Internationale Vrouwendag wordt gevierd.

[isbn] 9789048819775[/isbn]

Lees ook:Alle verhalen van Marten Toonder nu ook digitaal
Lees ook:Oplage Boekenweekgeschenk stabiel ondanks economische crisis
Lees ook:Mensje van Keulen 40 jaar schrijfster: gratis e-verhaal
Lees ook:Naima El Bezaz van Querido naar uitgeverij Lebowski
Lees ook:Twitter blijkt belangrijker dan recensies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.