Henk Bleker schrijft boek over wat wij van Italië kunnen leren

Henk Bleker heeft een boek geschreven. ‘Het andere Italië’ is een vurig betoog voor een bredere kijk op Italië. Hij schetst een beeld van de familiesamenleving, de karakteristieke familiebedrijven, de Italiaanse politiek en de rol van Italië in Europa. Terwijl Italië vandaag de dag steevast wordt genoemd in het rijtje probleemlanden van de Europese Unie, laat Bleker een tegengeluid horen.

Waar wij in onze doorgeschoten verzorgingsstaat erg afhankelijk zijn van de overheid, steunen Italianen vooral op hun familie. Daar kan Nederland veel van leren, zegt Bleker.
“Europa gaat voor Italianen over beschaving en democratie. Nederlanders denken vooral aan de euro – een simpel betaalmiddel. We hebben Italië hard nodig voor een Europa dat méér is dan een financiële markt.”

Over de auteur
Dr. Henk Bleker (1953) was provinciebestuurder en staatssecretaris van Landbouw en Buitenlandse Handel. Daarvoor was hij ondernemer. Geboeid door de Italiaanse omgangsvormen en cultuur is hij al decennialang Italië-watcher.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:De haremfactor van Silvio Berlusconi
Lees ook:Pieter Aspe gaat de grens over
Lees ook:Berlusconi weigert politiek boek van Nobelprijswinnaar José Saramago
Lees ook:Een roman voor shoe-addicts
Lees ook:Biografie Michelangelo meer dan 80.000 euro waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.