Murat Isik is nieuwe Schrijver van Nu

Uit het enorme boekenaanbod selecteert een deskundige jury al sinds 1978 de beste nieuwe boeken voor eci.nl, om zo schrijverstalenten onder de aandacht van het publiek te brengen. Deze keer is als ‘Schrijver van Nu’ geselecteerd: Murat Isik met zijn roman ‘Verloren Grond’.

“Murat Isik laat met dit indringend familieverhaal zien dat hij een echte verhalenverteller is, zoals de zachtaardige vader Selim dat in het boek ook ooit was. Het feit dat Isik dit familieverhaal vertelt vanuit de jongste zoon, Mehmet, is een goede keuze geweest die prachtig uitpakt. Vanuit hem zie je de ontwikkeling van een zorgeloze jeugd waarin de wereld langzaam maar zeker binnenkomt. En ook al is Mehmet voor sommige gebeurtenissen nog te jong om ze begrijpen, Isik weet het zo te beschrijven dat je dat als lezer juist goed mee krijg. Een prachtig boek vanuit de rijke geschiedenis van Oosterse verhalenvertellers. Isik gaat hiermee veel lezersharten veroveren”, aldus Bart Bulsing van de eci.nl vakjury.

Familiegeschiedenis
Verloren grond‘, de debuutroman van Murat Isik verscheen in 2012 bij uitgeverij Anthos. Het is een familiegeschiedenis die zich in Turkije afspeelt. Isik werkte vier jaar aan het verhaal dat losjes is geïnspireerd op zijn eigen familiegeschiedenis. De verhalen van zijn ouders over hun jeugd, ouders en dorp, vormden de bouwstenen voor dit boek.

Het fenomeen ‘Schrijvers van Nu’ is de langstlopende literaire reeks in Nederland, in 1978 geïnitieerd door eci.nl. Uit het grote aanbod van beginnende schrijvers kiest een deskundige jury de beste nieuwe boeken, om zo deze boeken en schrijverstalenten onder de aandacht van het publiek te brengen. Sindsdien zijn meer dan 125 schrijvers verbonden aan deze reeks, waaronder Bernlef, Arnon Grunberg, Renate Dorrestein, Peter Buwalda en Nico Dijkshoorn.

Murat Isik (Izmir, 1977) schrijft columns voor MTNL en Joop, en publiceerde korte verhalen in Lava Literair, De Brakke Hond, Contrast en de verhalenbundel Fasten your seat belt! In 2011 won hij de El Hizjra Literatuurprijs voor zijn korte verhaal ‘De laatste reis’. Isik is werkzaam als jurist. ‘Verloren grond‘ is zijn debuutroman.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Talentvolle auteurs in Cappuccino Schrijvershuis
Lees ook:Longlist Academica Literatuurprijs 2013: de namen
Lees ook:Debutanten bloggen op Het Debutantenblog
Lees ook:De kleine Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Lees ook:De bijbel voor ongelovigen – het begin van Guus Kuijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.