Glossy Boekzine: nieuw kwartaalblad van PAMAC

Begin juli verschijnt het eerste nummer van Boekzine, een glossy tijdschrift uitgegeven door Uitgeverij PAMAC uit Groningen. In het blad zal veel aandacht worden geschonken aan boeken en auteurs van kleine uitgeverijen.

“De boeken en auteurs van kleine uitgeverijen verdienen absoluut meer aandacht”, zegt uitgever Aad Verhoef. “Ook onder de uitgaven van kleine uitgeverijen bevinden zich juweeltjes, alleen vind je de minder bekende auteur minder vanzelfsprekend terug in het assortiment van de boekhandel. Met Boekzine proberen we meer interesse voor deze boeken en auteurs op te wekken.”

Boekzine wordt een kwartaalmagazine met 48 full colourpagina’s in het formaat A4. “We brengen het eerste nummer in een bescheiden oplage van 1.000 stuks”, zegt Verhoef. “Op dit moment zijn we nog druk aan het brainstormen over de blad-, redactionele- en grafische formule, maar en en ander begint al aardig vorm te krijgen. Er zijn inmiddels al een paar redactiemedewerkers aangetrokken en de eerste abonnementen zijn reeds verkocht.”

Voor de losse verkoop zal Boekzine onder andere via het Centraal Boekhuis worden verspreid. Boekhandels die weinig of geen tijdschriften verkopen, lopen weinig risico met de gesealde setjes van vijf exemplaren. Bestellen gaat op dezelfde manier als het afnemen van boeken.

Boekzine zal verkrijgbaar zijn voor € 5,95. Voor een jaarabonnement betaal je € 20,95.

Lees ook:Azra nieuw literair magazine voor lezers en schrijvers
Lees ook:Verfilmd: Hoe overleef ik… Mezelf! – Francine Oomen
Lees ook:Nieuw literair tijdschrift
Lees ook:Vlaming koopt meer boeken ondanks crisis
Lees ook:Uitgever PCM overweegt afstoten boekengroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.