Dyslexie vriendelijke thriller van David Baldacci

Vandaag verschijnt de nieuwste thriller van David Baldacci, ‘De provocatie’, in een unieke uitgave. Het boek is gedrukt met een speciaal ontwikkeld font dat rekening houdt met de eisen en wensen van dyslectici. De Nederlandse ontwerper Christian Boer, zelf dyslectisch, is wereldwijd de eerste die een font voor deze lezersgroep ontwierp.

Boer toetste zijn lettertype en schaafde dat bij na feedback van dyslectici, onderzoekers van de Universiteit Twente en van stichting Woortblind (Nederlandse vereniging van dyslectici). Dit voorjaar won hij er zelfs de Smart future minds award mee. David Baldacci zelf is nauw betrokken bij dit project. Hij heeft al sinds jaar en dag een stichting voor de bestrijding van analfabetisme.

‘De provocatie’is het eerste deel in een nieuwe serie. Een korte omschrijving:In een kleine plattelandsgemeenschap waar nooit iets opzienbarends gebeurt, wordt een gruwelijke vondst gedaan. Een echtpaar is in hun eigen woning op brute wijze om het leven gebracht. Het lijkt in eerste instantie een zaak voor de plaatselijke politie, totdat blijkt dat de vermoorde man een militair was en zijn vrouw connecties had met het Pentagon.

[isbn]9789022999028[/isbn]

Lees ook:Dyslexie-edities van bestsellers geschikt voor breed publiek
Lees ook:Boekenblog vergeet de thriller van David Baldacci niet
Lees ook:Die zomer van David Baldacci
Lees ook:Nieuwe verfilming ‘Het Dagboek van Anne Frank’ te zien op 4 mei
Lees ook:Win thriller Onschuldig van David Baldacci @boekenblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.