Boekverkoop Vlaanderen behoorlijk gestegen in 2011

Boek.be en GfK Retail and Technology Benelux presenteren de halfjaarlijkse verkoopcijfers van boeken in Vlaanderen. De boekenverkoop kende gedurende de eerste 6 maanden van 2011 een behoorlijke stijging: +2,8% in omzet. De afzet (aantal exemplaren) daalde met -1,9%. Er werden dus meer duurdere boeken verkocht.

De groei situeert zich voornamelijk bij de kookboeken, terwijl de kinderboeken het heel wat minder goed doen dan vorig jaar. De verkoop via internetwinkels is dan weer bijna verdubbeld. De absolute bestseller is ‘Dagelijkse kost’, het succesboek van tv-kok Jeroen Meus. Met deze groeicijfers doen de Belgen het heel wat beter dan in de omringende landen.

De verkoop van boeken in Vlaanderen doet het vrij behoorlijk. Dit komt neer op een omzet van bijna 93 miljoen euro en een afzet van 7,1 miljoen boeken. Vooral januari en mei waren in Vlaanderen uitstekende maanden. Deze cijfers zijn gebaseerd op de kassaverkoop van het overgrote deel van de winkels die boeken verkopen in Vlaanderen en Brussel.

[isbn]9789461310422[/isbn]

Lees ook:Boekenverkoop in Vlaanderen houdt stand in de eerste helft 2010
Lees ook:Lichte stijging van boekenverkoop in Vlaanderen
Lees ook:Boekenverkoop Vlaanderen daalt licht in 2010
Lees ook:Boekenverkoop in Vlaanderen in de lift ondanks crisis
Lees ook:Vlamingen geven minder geld uit aan boeken door crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.