Raaf onthult Raveleijn van Paul van Loon

Op adembenemende wijze is het nieuwe jeugdboek ‘Raveleijn’ van Paul van Loon gepresenteerd. In aanwezigheid van 60 kinderen van OBS ’t Ravelijn uit Ravenstein onthulde een vliegende raaf het eerste exemplaar van ‘Raveleijn’. Voorzitter van de directie van de Efteling Bart de Boer overhandigde het boek aan Paul van Loon in de openluchtarena van de magische stad Raveleijn.

Paul van Loon woont niet ver van de Efteling. Hij kent het park als zijn achtertuin – vooral het Spookslot, waar het volgens hem werkelijk spookt. Toen Paul van Loon door de Efteling werd gevraagd om het verhaal van ‘Raveleijn’ te schrijven, ontstonden er onmiddellijk beelden in zijn hoofd… voorboden van wat een spannend boek is geworden, met spectaculaire full colour illustraties. Naast het boek is’Raveleijn ook meer: vanaf 8 april is de grootse parkshow Raveleijn te beleven in de Efteling en vanaf 16 april gaat de online game online. Nu al is de gelijknamige dramaserie wekelijks te zien bij RTL 4.

Raveleijn
Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa verhuizen met hun ouders van de stad naar een afgelegen dorp. Daar gebeurt iets ongelooflijks. Wanneer zij, gelokt door raven en een geheimzinnige stem, onder een oude stadspoort doorgaan, veranderen ze in ruiters te paard.

Tot hun schrik komen ze erachter dat zij De Vijf zijn. Volgens een oude voorspelling moeten zij de magische stad Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser graaf Olaf Grafhart en zijn monsterlijke wezens. Het lot van Raveleijn ligt in handen van Thomas en zijn broers en zussen.

Maar hoe komen ze aan de magische krachten die nodig zijn om Raveleijn te bevrijden? En welke rol speelt het mysterieuze meisje Samira?

[isbn]9789025857813[/isbn]

Lees ook:Paul van Loon schrijft spannend Efteling-verhaal
Lees ook:Prinses Laurentien leest 6 oktober voor in de Efteling
Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor Paul van Loon
Lees ook:Sprookjesboek van de Efteling stimuleert taalontwikkeling
Lees ook:Shortlist Luisterboek Award bekendgemaakt; stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.