Sprookjesboek van de Efteling stimuleert taalontwikkeling

Minister Plasterk heeft uit handen van Roodkapje het eerste Sprookjesboek van de Efteling ontvangen. Dit nieuw geschreven sprookjesboek, uitgegeven door uitgeverij Ploegsma, bevat 34 sprookjes en onder andere nog niet eerder gepubliceerde illustraties van Anton Pieck. De Efteling stelt het ministerie 1000 sprookjesboeken ter beschikking, bijvoorbeeld om te verdelen onder peuterspeelzalen, kinderdagverblijven of basisscholen.

Het in blauw linnen gevatte boek met leeslint is voor ouders en grootouders om voor te lezen, maar ook geschikt om zelfstandig te lezen vanaf 7 jaar. Naast de bekende sprookjes als Roodkapje en Sneeuwwitje zijn ook later aan het Sprookjesbos toegevoegde sprookjes opgenomen, zoals Repelsteeltje en Raponsje. Verder werden er speciale sprookjes geschreven voor bekende Sprookjesbosbewoners, zoals Holle Bolle Gijs en de Trollenkoning. Alle 34 sprookjes, waaronder die van de Herauten en de gekleurde duiven op het Herautenplein, zijn te zien in de Efteling. Efteling-klassiekers als De Indische waterlelies en De tuinman en de fakir ontbreken natuurlijk niet.

Sprookjesboeken prikkelen de fantasie en stimuleren de taalontwikkeling en het lezen. Het Ministerie van OCW probeert het lezen op allerlei manieren te bevorderen. De Efteling geeft het Ministerie daarom 1000 sprookjesboeken cadeau voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. De Efteling, sinds 1952 hoeder van het Sprookje, koestert en beschermt dit belangrijke culturele erfgoed. Het familieattractiepark vindt het belangrijk om verschillende doelgroepen in de samenleving te stimuleren om sprookjes (voor) te lezen. Zo werd dit jaar bijvoorbeeld voor de zesde keer de Efteling Anton Pieck Prijs uitgeschreven: een schrijfwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

Het Sprookjesboek van de Efteling is verkrijgbaar in de Efteling-winkels en via www.efteling.com, maar ook via boekhandels in Nederland en België. Sprookjesboek van de Efteling – ISBN 978-90-216-6676-1

Lees ook:Bekende vaders lezen voor tijdens Voorleesontbijt
Lees ook:Efteling sprookjes in luciferdoosjes
Lees ook:Voorlezen steeds belangrijker op kinderdagverblijf
Lees ook:Prinses Laurentien leest 6 oktober voor in de Efteling
Lees ook:Tiende editie Nationale Voorleesdagen van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.