Boeken verkopen aan de Slegte

Ik kom zojuist op YouTube een filmpje van boekhandel De Slegte tegen. Hierin wordt uitgelegd hoe je je boeken aan deze zaak kunt verkopen. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, dus ik kan niet zeggen of je er echt veel aan kunt verdienen. Dat lijkt in het filmpje wel zo, maar misschien levert deze dame wel heel bijzondere boeken in. Wat dat betreft werkt de tweedehandsverkoop via bol.com erg fijn, want dan kun je zelf de waarde van een boek bepalen. Al kan het dan wel zo zijn, dat de boeken nog maanden in je overvolle boekenkast staan. Ik hoor graag jullie ervaringen.

Lees ook:Playboy Jan Heemskerk over e-reader
Lees ook:Bondi Beach heeft Ikea-bibliotheek
Lees ook:Digitale boekenkast creëren op Chicklit.nl
Lees ook:Neemt het ‘Zondaarskind’ als bejaarde wraak op haar rivale?
Lees ook:Boektrailer: Op jacht – Rhonda Pollero

21 reacties op “Boeken verkopen aan de Slegte

 1. arnout

  En als je boek via BOL verkocht is moet je ook nog de kou in om een pakketje naar het postkantoor te brengen.

  En als kopende partij moet je ook maar afwachten of het boek er nog een beetje goed uit ziet…
  Nee, Geef mij maar de Slegte.

  Je krijgt wel niet altijd de hoofdprijs (maar best een redelijk prijs)

  maar Bovenal geen rompslomp!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Patricia de Ryck

  Goede argumenten Arnout.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Petra

  Mijn ervaring met De Slegte is heel anders. Ik heb daar weleens een stapel boeken naartoe gebracht en dan gingen ze er zo doorheen: deze wel, deze niet, die weer wel, o ja die willen we ook wel en de rest mag je weer mee naar huis nemen. Dat is in verschillende filialen (Zwolle, Hilversum en Utrecht) zo gegaan. Dan moet je dus weer met een rugzak vol terug naar huis. En met een niet zo volle portemonnee, want wat ze al betalen voor je boeken is een schijntje. Ik breng mijn boeken daarom alleen nog naar het antiquariaat hier in de stad, waar ze vrijwel alles innemen – ook al geven ze er evenmin een goede prijs voor.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ewout Rombout

  Ik verkoop al jaren met veel plezier mijn boeken aan De Slegte! Soms nemen ze alles, soms heel weinig. Ze zijn natuurlijk ook afhankelijk van de vraag…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Carin

  ik verkoop geen boeken, Geen haar aan mijn hoofd die daar over denkt. Maar ik koop wel boeken bij De Slegte maar ook bij Bol.com,zowel nieuwe als 2e hands boeken. Bij beide ben ik zeer tevreden. Nooit geen problemen gehad en ze zien er altijd keurig uit. Maar het lijkt me overigens een beetje vreemd als je aan je boeken veel wilt verdienen. Dan koop ik ze liever nieuw dan dat ik veel geld voor een 2e handsje moet gaan betalen. Tenzij het zeer exclusieve boeken zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Patricia de Ryck

  Carin, je hebt gelijk dat het is vreemd is om veel geld te willen verdienen aan tweedehands boeken. Maar ik kan me wel voorstellen dat als je met een zo goed als nieuw boek bij De Slegte staat en je krijgt er amper iets voor, toch iets hebt van: maar zo weinig?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Carin

  Daar kan ik op zich ook wel in komen, maar toch denk ik dat men te veel verwacht om een goede prijs voor een boek te krijgen. De prijzen bij De Slegte vallen erg mee, zowel voor nieuwe koopboeken als 2e hands. Ik koop er graag.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Marko

  Ik heb een nare ervaring met de slegte. Na deze zomer een grote oproep naar studieboeken (zonder verdere informatie) ging ik met 30 kg boeken in een grote doos naar centrum. Tot mijn verbazing, werd op een nogal denigerende manier, geen enkel boek gekocht. Er werd gezegd dat alles te oud was en dat dat op de site staat. Niet dus. Maar wel heen en terug met een doos van 30 kg op de fiets. Vooral de houding van twee medewerkers heeft er voor gezorgd dat daar nooit meer een stap naar binnen zet.

    /   Beantwoorden  / 
 9. John

  Afgelopen zaterdag bij dichtstbijzijnde filiaal (A’pen Wapper, drama om naar toe/vandaan te komen met de auto) 18 dozen en doosjes gebracht. Met 15 dozen en doosjes weer terug naar huis, voor de boeken die ze hebben gehouden kreeg ik inderdaad een schijntje.
  Ook werd een eerste druk van ‘Sil de Strandjutter’ in prima staat mee teruggegeven omdat dit boek ook onverkoopbaar zou zijn… Zeer vreemd.
  De eerste & zeker de aller-, allerlaatste keer.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Carin

  Ja, dat is zeker balen. Maar wat zijn dan hun eisen m.b.t. het inkopen van boeken van particulieren. Hebben ze daar geen richtlijnen voor?

    /   Beantwoorden  / 
  1. John

   Volgens mij is het allemaal volledig willekeurig en afhankelijk van de (ene) inkoper die beoordeelt wat er wordt binnengebracht…

     /   Beantwoorden  / 
 11. Lies

  Seffens vertrek ik naar de Slegte in Leuven om mijn studieboeken te verkopen in Nieuwstaat , ik had ze verkeerd gekocht. Na jullie reacties heb ik toch een beetje schrik. Zelf kopen doe ik er in ieder gevel erg graag ! I’ll keep you posted (;

    /   Beantwoorden  / 
 12. erik

  de slegte wil alleen maar boeken die veel geld opleveren,ik had (heb)hier meer dan 100 boeken staan en had ze een lijst gestuurd met de titels,kreeg een mailtje terug dat ze in geen enkel boek waren geinteresseerd.
  Hoezo boeken inkopen?hahhhaaa.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Margriet Derksen

  Ik heb laatst ook boeken verkocht aan De Slegte. Helaas konden ze niet alles gebruiken. Maar de inkoper wist het goed uit te leggen! Ik heb lang met hem staan praten. Volgens hem was de inkoop afhankelijk van de vraag en de staat van het boek. Als er geen vraag is kopen ze het boek niet in (best logisch eigenlijk ;) ). Als er maar weinig vraag naar is kopen ze het alleen in piekfijne staat, anders kopen de klanten het niet. Hij vond het zelf ook vervelend als mensen met volle tassen naar huis moesten, maar ja, de klant bepaald…

  Dus, met z’n allen meer kopen bij De Slegte! Kopen ze ook meer in! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 14. Iris

  Ik ben gestopt met mijn studie en ben bezig met het verkopen van mijn boeken. Ik belde de Slegte op en ze zeiden dat ze maar 20% van de nieuwprijs betalen. Maar deze studieboeken zijn helemaal nieuw en ongebruikt dus dan regel ik het liever zelf via marktplaats. Sindsdien heb ik al boeken verkocht voor 80% van de nieuwprijs..

    /   Beantwoorden  / 
 15. Rob Molema

  er zijn nog veel meer mogelijkheden om boeken te verkopen. Veel online boekenwinkels nemen ze ook in. Maar ik denk inderdaad dat Marktplaats de beste weg is, al kost dat wel veel meer tijd. Voor het kopen van studieboeken is tweedehands ook een beste optie. Bespaart veel geld!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Karen Slaughter

  Ook ik zet nooit meer een stap binnen De Slegte. Wat een verschrikkelijke lui. Ik had 13 stuks studieboeken, die ik wilde verkopen. Eerst op de site gekeken natuurlijk. Volgens hun site verkochten ze alle boeken die ik had, tezamen hadden ze een waarde van 300 euro als je ze op hun site zou kopen. De verkoper zei dat hij ze niet wilde hebben. Hij had er helemaal niks aan. Hij zei dat het allemaal eerstejaars boeken waren en dat hij ze nooit zou kunnen verkopen. Dit is complete onzin, elk jaar komen er in Groningen 700 nieuwe rechtenstudenten bij en de boeken worden door de universiteit voorgeschreven. Bovendien had ik ook veel tweede- en derdejaars boeken te koop. De manier waarop je behandeld wordt is gewoon schandalig, als ik die verkoper zie oversteken dan rem ik niet.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Wouter Kroon

  Kennen jullie Bookmatch? Ook hier kan je tweedehands boeken kopen en verkopen.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Antoinette

  Ik bracht 19 goede boeken en dvd’s en kreeg er slechts 20 euro voor. Volgens de verkoper was het niet veel waard.
  Een week later zie ik een boek van mij in de tweedehands verkoop voor 9.50 euro (mijn naam stond erin. Ik heb hierover een klacht ingediend, maar na drie weken nog geen reactie gekregen.
  Ik raad nu iedereen aan om mooit meer naar de Slegte te gaan met je goede boeken.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Arjan

  Vandaag ook bij de slegte in Enschede geweest nu heet het polare..

  En ik vond het diep triest..

  Had ongeveer 50 ongelezen boeken mee, waar ik ten eerste het halve centrum van E’de moest doorschouwen… maar ja da’s mijn probleem…

  Eenmaal binnen kwartiertje wachten voordat de opkoper kwam. (was al bang voor m’n parkeermeter) Dacht dat ik met 50 boeken makkelijk 75 euro kon ophalen maar helaas….

  Erg arogante verkoper…Bekeek de boeken en zei dat ie er erg weinig mee kon…Bood 15 euro voor 19 van de 50 boeken…ben maar akkoord gegaan omdat je er op marktplaats ook weinig voor krijgt…Eenmaal thuisgekomen zie ik op de website dat ze zo 10 euro per tweedehandsboek vragen….Ik ga er echt nooit weer naar toe….

    /   Beantwoorden  / 
 20. Nadine

  Wow, wat een slechte ervaringen…
  Ik heb altijd een goede prijs voor m’n boeken ontvangen bij ze. Ik baal er zo van dat ze weg zijn in Zwolle en ben op zoek naar een goed alternatief.

  Ik denk dat het inderdaad wel uitmaakt wat je verkoopt. In de loop der jaren heb ik talloze keren boeken aangeboden, maar eigenlijk altijd Fantasy en Historische Detectives. Meestal ging ik met zo’n 20 boeken heen en wilde ik er zo’n 100 euro voor hebben. Het laagste bod wat ik ooit geaccepteerd heb ik 80.

  Natuurlijk moet je er flink voor onderhandelen en zeker niet zomaar akkoord gaan. En als je zeker weet dat je goed spul bij je hebt, waar je wat aan hebt, ook gewoon aangeven dat zij het met gemak voor het dubbele gaan verkopen en jij het ook net zo.makkelijk voor die prijs op Bol zet.
  Maar dat je breid bent minder te nemen om het in een keer kwijt te zijn. Mits er een redelijk bod komt.

  We zijn er altijd wel uot gekomen, al duurde het soms een half uur. ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.