Stieg Larssons Millennium-trilogie bezet top 3

De boeken van Stieg Larsson domineren al tientallen weken de nationale bestsellerlijsten. Maar vandaag bereikt de Zweedse thrillerauteur de bovenste  drie posities van de Bestseller 60, de wekelijkse graadmeter voor bestverkochte boeken in Nederland. Daarmee schaart Larsson zich in het rijtje van grote namen als Dan Brown en Sonja Bakker. Dat maakt uitgeverij Signatuur vandaag bekend.

In drie jaar tijd zijn Larssons boeken ‘Mannen die vrouwen haten’, ‘De vrouw die met vuur speelde’ en ‘Gerechtigheid’ uitgegroeid tot een ware hype in ons land. De trilogie maakte een slow start, maar klom sinds vorig najaar langzaamaan steeds hoger in de bestsellerlijst. Vorige week explodeerde de verkopen na reportages over de Millennium-trilogie in onder andere het NOS Journaal en NOVA.

Sinds 6 augustus 2009 draait Millennium:  mannen die vrouwen haten, de verfilming van Larssons eerste boek, ook in de Nederlandse bioscopen. Met in de hoofdrollen Noomi Rapace en Michael Nyqvist en geregisseerd door Niels Arden Oplev. Sinds de release eind februari 2009 is de film in Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Frankrijk, België en Spanje uitgegroeid tot een enorme Box Office-hit. Ook in Nederland is de film zeer succesvol van start gegaan. Na grote internationale blockbusters  als Harry Potter en Ice Age 3 kwam de Zweedse film afgelopen maandag als hoogste nieuwkomer binnen in de Top 5 van best bezochte films. Nooit eerder maakte een Zweedse film in Nederland zo’n vliegende start. Inmiddels trok de film in Europa ruim negen miljoen bezoekers.

De plots van Larssons forse boeken zijn ingenieus geconstrueerd en bevatten twee intrigerende, tegendraadse personages: de charmante journalist Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander, een gecompliceerde, jonge computerhackster. Dit alles in een prachtige, ietwat duistere Scandinavische setting.  Sinds 2005 zijn van de Millennium-trilogie wereldwijd ruim 15 miljoen boeken verkocht. De auteur sleepte diverse nationale en internationale prijzen in de wacht.

Stieg Larsson mocht het succes van zijn boeken helaas niet meemaken. In 2004 overleed de schrijver en journalist op vijftigjarige leeftijd aan een hartaanval, nog voordat zijn eerste boek gepubliceerd was.

Lees ook:Recordverkoop Stieg Larsson: 500.000 exemplaren
Lees ook:Deel twee Stieg Larssons Millenium-trilogie in première
Lees ook:Millennium-trilogie: meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht
Lees ook:Millennium-trilogie wereldwijd vijftig miljoen keer verkocht
Lees ook:Stieg Larsson nog steeds populair

Eén reactie op “Stieg Larssons Millennium-trilogie bezet top 3

  1. Tresie Bijkerk

    Via mijn collega gehoord over de Millennium trilogie en meteen gekocht om mee te nemen op vakantie.
    Ik heb de afgelopen 3 weken ontzettend genoten van alle drie de boeken, maar…helaas was de kwaliteit van het BOEK “De vrouw die met vuur speelde” minder goed. Vanaf pagina 419 vielen de bladzijden er spontaan uit!Met angst en beven begon ik dus aan deel drie, maar dit (zelfs dikkere! ) boek was weer goed “geplakt “.Ik baal ervan dat ik deze trilogie eigenlijk niet nog een keer kan lezen ( of uitlenen) omdat de boekbinder een steekje heeft laten vallen.
    Maar over de inhoud…niets dan lof!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.