Recordverkoop Stieg Larsson: 500.000 exemplaren

De boeken van Stieg Larsson domineren al tientallen weken de nationale bestsellerlijsten. Maar deze week bereikte de Zweedse thrillerauteur dan toch echt de magische grens van 500.000 verkochte exemplaren in Nederland en Vlaanderen! Dit meldt uitgeverij Signatuur.

In drie jaar tijd zijn Larssons boeken ‘Mannen die vrouwen haten’, ‘De vrouw die met vuur speelde’ en ‘Gerechtigheid’ een ware hype geworden in ons land. “Mannen die vrouwen haten maakte een slow start. Van zulke aantallen had ik in 2006 niet durven dromen. Al geloofde ik zeker in een goede afloop, gezien de verkoopresultaten in het buitenland,” vertelt Joska de Kruijf, hoofd Marketing van uitgeverij Signatuur.

Stieg Larsson is inmiddels uitgegroeid tot de tweede bestverkopende fictieauteur ter wereld. De plots van zijn forse boeken zijn ingenieus geconstrueerd en bevatten twee intrigerende, tegendraadse personages: de charmante journalist Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander, een gecompliceerde, jonge computerhackster. Dit alles in een prachtige, ietwat duistere Scandinavische setting.

Vanaf 6 augustus 2009 draait ‘Millennium The Movie – Mannen die vrouwen haten’ in de Nederlandse bioscopen, de verfilming van Larssons eerste boek. Sinds de release eind februari 2009 is de film in Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Frankrijk, België en Spanje uitgegroeid tot een enorme Box Office-hit. Inmiddels trok de film in totaal ruim acht miljoen bezoekers.

Sinds 2005 zijn van de Millennium-trilogie wereldwijd ruim 15 miljoen boeken verkocht. De auteur sleepte diverse nationale en internationale prijzen in de wacht. Stieg Larsson mocht het succes van zijn boeken helaas niet meemaken. In 2004 overleed de schrijver en journalist op vijftigjarige leeftijd aan een hartaanval, nog voordat zijn eerste boek gepubliceerd kon worden.

Wil je ook genieten van de boeken van de boeken van Stieg Larsson. Ga dan voor 29 augustus naar de boekhandel, want tot dan zijn ‘De vrouw die met vuur speelde’ en ‘Gerechtigheid’ voor € 15,- te koop. ‘Mannen die vrouwen haten’ is verkrijgbaar voor een tientje.

Lees ook:‘Millenium The Movie – Mannen die vrouwen haten’ van Stieg Larsson in première
Lees ook:Millennium-trilogie: meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht
Lees ook:Stieg Larssons Millennium-trilogie bezet top 3
Lees ook:De vrouw die met vuur speelde – trailer van nieuwste Stieg Larsson-verfilming
Lees ook:Millennium-trilogie wereldwijd vijftig miljoen keer verkocht

Eén reactie op “Recordverkoop Stieg Larsson: 500.000 exemplaren

  1. Karin

    Ik heb ‘Mannen die vrouwen haten’ al gelezen. Deel 2 en 3 liggen op me te wachten. Ik beheers me nog even, omdat ik hoop dat ik plek heb voor deze dikke boeken in mijn koffer. Dan kan ik ze lekker op vakantie lezen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.