Nobelprijskandidaat Philip Roth te horen in technomix

Schrijver-criticus James Marcus heeft een fragment uit een interview met Philip Roth, die gezien wordt als kandidaat om ooit nog eens de Nobelprijs voor de Literatuur in ontvangst te mogen nemen, verwerkt tot een technomix. Het geschreeuw van de auteur over de filmversie van ‘Portnoy’s complaint’ was zo uniek dat hij er een dancebeat onder zette en het fragmentje de titel ‘Joodse schreeuw mix 3′ te geven.

Philip Roth vindt de filmversie van ‘Portnoy’s complaint’ abominabel. Volgens hem is het een film over schreeuwen. Joods schreeuwen en dat deed hij dus na. Die jammerende uitbarsting maakte indruk op James Marcus. Als het singletje een succes is, komt er een vijftien minuten durende clubmix waarin ook Bernard Malamud en Isaad Bashevis Singer te horen zijn.

Luister hier naar het fragment.

Lees ook:Tv-tip: VPRO herhaalt Roth-portret van Michaël Zeeman
Lees ook:Komt een vrouw bij de dokter-trailer!
Lees ook:Het roerige leven van schrijver Joseph Roth
Lees ook:Het verhaal van Four – Veronica Roth
Lees ook:Moederen met autisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.