Carlos Ruiz Zafón op één in bestsellerlijsten

‘Het spel van de engel’, de nieuwe roman van de Spaanse auteur Carlos Ruiz Zafón komt deze week binnen op nummer één van de Bestseller 60, de lijst van bestverkochte boeken, samengesteld door het CPNB. De roman volgt daarmee het voorbeeld van de Spaanse, Duitse, Italiaanse en de belangrijkste Zuid-Amerikaanse bestsellerlijsten. Het boek domineert ook andere Nederlandse toplijsten, onder meer van Bruna, AKO, Libris en Bol.com.

Net als in Zafóns vorige bestseller ‘De schaduw van de wind’ draait het in Het spel van de engel om het Kerkhof der Vergeten Boeken, een sinistere plek waar vergeten verhalen tot leven komen. De jonge schrijver David Martín stuit er op een fascinerend boek, Lux Aeterna, geschreven door een gekwelde advocaat. Dan wordt Martín opeens benaderd door een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven dat de wereld zal veranderen. Spoedig blijken levens ineens samen te vallen.

‘Het spel van de engel’ wordt gezien als hét boek van 2009. Het is opnieuw een mengeling van intriges, fantasy, liefde, vriendschap en verraad. Het is het tweede boek in een vierluik rond het Kerkhof der Vergeten Boeken. De Nederlandse vertaling verscheen deze week in een oplage van 225.000 exemplaren.

Carlos Ruiz Zafón werd met ‘De schaduw van de wind’ vanuit het niets een wereldberoemde schrijver. Het boek ging wereldwijd 13 miljoen keer over de toonbank.  In Nederland zijn reeds 700.000 exemplaren verkocht. ‘De schaduw van de wind’ steeg deze week van 25 naar 15 in de Bestseller 60 en is met maar liefst 185 weken de langst genoteerde titel.

Lees ook:Carlos Ruiz Zafón kennis test je op het Kerkhof der Vergeten Boeken
Lees ook:Recordverkoop Zafón: 1 miljoen exemplaren
Lees ook:Win gesigneerde bestseller Carlos Ruiz Zafón!
Lees ook:Boektrailer: Carlos Ruiz Zafón – De gevangene van de hemel
Lees ook:Carlos Ruiz Zafón signeert nieuw boek bij Selexyz Dominicanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.