Weet John Grisham me overtuigen met ‘De Getuige’?

John Grishams boeken zijn ontzettend populair. Zo lezen we in het John Grisham Magazine dat er inmiddels 275 miljoen boeken van hem over de toonbank gingen. “Dat staat – hou je vast – gelijk aan zeventien keer het aantal inwoners van Nederland, allemaal met hun neus in een spannend Grisham-verhaal. Ter vergelijking: conculega David Baldacci verkocht wereldwijd zo’n 50 miljoen boeken.” Okay, het is me dan ook duidelijk dat ik één van de weinige ben die nog nooit iets van hem heeft gelezen. Tijd voor verandering. In het kader van Juni – Maand van het Spannende Boek pakken we ‘De Getuige’ er bij.

De jonge advocaat Kyle McAvoy speelt de hoofdrol in deze legal thriller. Hij behoort tot de besten van zijn jaar en wordt gekozen tot hoofdredacteur van The Yale Law Journal. Alles wijst erop dat er voor hem een mooie juridische carrière in het verschiet ligt. Of zal het geheim dat hij al vijf jaar met zich meedraagt roet in het eten gooien? Die kans is groot, want een video van het betreffende feestje is in handen gevallen van de verkeerde. Ideaal chantagemateriaal voor de misdadigers die Kyle dwingen om te liegen, stelen, spioneren en op andere manieren zijn carrière op het spel te zetten. De jonge advocaat riskeert zijn leven om te voorkomen dat de video openbaar wordt gemaakt.

Klinkt als een heel spannend verhaal, maar ik moet toegeven dat ik de uitwerking van Grisham iets minder vond. Waar andere spannende boeken je meteen het gevoel geven dat je door moet blijven lezen, had ik dat deze keer niet. Misschien moet ik nog wennen aan de stijl van deze populaire schrijver, maar ook zijn fans laten zich op bijvoorbeeld Bol.com ook niet mild uit over dit boek. Het manco zit hem vooral in het laatste deel van het boek. Je verwacht een spectaculair eind, maar sluit het boek met vragen…

Helaas heeft Grisham mij dus niet weten te overtuigen. of weet jij een Grisham-thriller die ik echt gelezen moet hebben, zodat ook ik begrijp waarom deze auteur zoveel exemplaren verkoopt.

John Grisham – De Getuige, 336 pagina’s, uitgeverij AW Bruna.

Lees ook:Verfilmd: Advocaat van de Duivel – John Grisham
Lees ook:John Grisham klapper van de week
Lees ook:Voor de liefhebbers van John Grisham: zijn nieuwste!
Lees ook:Verfilmd: In het geding – John Grisham
Lees ook:Verfilmd: The Gingerbread Man – John Grisham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.