(WIN!) Vluggertjes en vaginanijd in ‘Fucking Berlin’ (WIN!)

Wanneer ‘Fucking Berlin’ van Sonia Rossi beschreven wordt, weet ik meteen: dit is een boek dat ik wil lezen. In Duitsland heeft het boek al voor veel opschudding gezorgd en staat het sinds de verschijning onafgebroken in de bestsellerlijst van Amazon.de. Begrijpelijk, want we willen natuurlijk allemaal wel eens een kijkje nemen in het leven van een studenten wiskunde die de kost verdient als hoer. Wij lazen dit boek niet alleen. Nee, jij maakt ook kans op één van de drie exemplaren!

Aan de hand van haar verhaal neemt Sonia Rossi je mee in de alledaagse én onalledaagse werkelijkheid van een vrouw die als prostituee in de clubs van Berlijn, maar ook elders in Duitsland, werkt. Openhartig vertelt ze over de sfeer in de clubs. Het blijkt er niet alleen te draaien om geld en snelle, onpersoonlijke seks, maar ook om vriendschap en vertrouwen. Niet alleen met collega’s, want onder die club heerst ook veel vaginanijd, maar zeker ook met klanten. Denk aan de oude Wolfgang die ze zelfs thuis bezoekt. Als hij een hartinfarct krijgt, worden zij en enkele collega’s er zelfs bij gehaald door zijn vrouw.

Natuurlijk komen er heel wat clichés voorbij. Daar ontkom je denk ik niet aan als je over de prostitutie schrijft. Je ziet toch een bepaald soort type klant altijd terugkomen in dit soort boeken: de mannen met bizarre verlangen, de nette heren die voor een paar euro het totale pakket willen, de klanten die verliefd worden en de mannen die vluchtige seks willen, zodat hun vrouw nergens achterkomt. Gelukkig heeft Sonia Rossi dit op een leuke manier beschreven, zodat deze herhaling niet vervelend is.

Maar in dit boek wordt ook de liefde tussen haar en haar Poolse man Ladja beschreven. Omdat deze voormalig schandknaap te lui is om te werken, moet Sonia Rossi al het geld verdienen om in hun onderhoud te voorzien. En dan is er ook nog die studie Wiskunde. Een pittige opleiding, waar ze zich wonderbaarlijk doorheen worstelt. Onbegrijpelijk dat ze eigenlijk bij die jongen blijft. Hij dwingt haar dan wel niet, toch verdient ze met haar lichaam geld voor hem. Wat mij betreft was het meteen duidelijk dat daar geen toekomst in zat. Daarom vind ik het ook zonde dat de beschrijving van hun liefde zo vaak voorbij komt. Ik had liever nog wat sappige details over klanten willen horen. Echt jammer. Gelukkig vliegen de scènes door haar vlotte schrijfstijl wel weer snel voorbij.

Fucking Berlin – Sonia Rossi, 256 pagina’s, ISBN: 978 90 499 0093 7, €17,95

Wil jij één van de exemplaren van dit boek winnen, laat dan snel weten waarom jij zo nieuwsgierig bent naar het dubbelleven van deze studente wiskunde.

Lees ook:Voorproefje: Fucking Berlin – Sonia Rossi
Lees ook:Zinderende roman toont grootse dromen van jonge vrouw
Lees ook:De harde wereld van de Indiase seksindustrie
Lees ook:Wiskunde, dat kun je begrijpen!
Lees ook:De zeven grootste raadsels van de wiskunde

47 reacties op “(WIN!) Vluggertjes en vaginanijd in ‘Fucking Berlin’ (WIN!)

  1. Suzanna

    Ik heb zelf een leuk leven en weinig te klagen, maar zou ‘Fucking Berlin’ graag willen winnen (en lezen) omdat je veel kunt leren door te lezen over het leven van een ander. Zelf werkte ik (gewoon) in de horeca om mijn studie te kunnen betalen. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe een slimme studente in de prostitutie beland. Het is namelijk vrij gemakkelijk om over iemand te oordelen, maar het leven is niet altijd “eigen schuld, dikke bult”. Je kunt dus niet eerder oordelen of een mening vormen voordat je iemands verhaal kent. Niet iedereen heeft even veel mazzel (of maakt de juiste keuzes) in het leven. Zo las ik in de jaren ’80 als puber bijvoorbeeld het boek ‘Cristiane F.’. Dat boek/verhaal maakte grote indruk op mij en het is mij altijd bijgebleven. Onlangs kwam Stephanie-Joy Eerhart met haar boek ‘Pappie’s kleine meid slaapt op straat’, een verhaal dat hopelijk net zoveel indruk maakt op de pubers van deze tijd. Hoe dan ook, je kunt veel leren door te lezen over het leven van een ander. Vandaar dat ik het boek ‘Fucking Berlin’ graag wil winnen en lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia

    Ik heb al wel enkele recensies gelezen over dit boek en die waren goed. Ik ben dan ook enorm nieuwsgierig naar Sonia’s dubbelleven en hoe dat is gegaan. Daarnaast spreekt het mij wel aan om meer te weten te komen over de prostitutie, maar dan achter de schermen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Petra

    Gewoon omdat ik een voyeur ben, maar dan wel een met een voorkeur voor het geschreven woord.

      /   Beantwoorden  / 
  4. ilse

    Ik ben wel erg nieuwsgierig over hoe het leven van een prostituee er uitziet. Lijkt me erg interessant om te lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Leontine

    Ik zal er niet omheen draaien. Ik ben gewoon op een sensatiebeluste manier nieuwsgierig naar hoe een prostituee het ‘hoofd’ kan bieden aan perverselingen, oude vieze mannetjes en wie weet wat er nog meer voor geinigs rondloopt..

      /   Beantwoorden  / 
  6. karin

    ik ben benieuwd hoe zij dit heeft opgelost/kunnen handhaven met haar vaste vriend.
    Is het verstand op nul en laten komen…zit er meer achter het verhaal…is het puur voor t geld…

    allemaal van die vragen waar ik erg benieuwd naar ben.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Sander

    Ik zou dit boek graag winnen. En anders.. wil ik ‘m ook wel huren.. voor een uurtje ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Lindsey

    Ik wil graag dit boek winnen, want mijn zoon gaat volgende maand met school een week naar Berlijn haha.
    En ik ben heel benieuwd hoe het leven van een prostituee er nu aan toe gaat.
    Ben een boekenwurm, heb nog wel een plekje over op mijn nachtkastje

      /   Beantwoorden  / 
  9. Patricia

    Ik ben heel openminded en geniet van verhalen die net een beetje over t randje gaan. Heerlijk!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Madelief

    Ik ben ook zo’n Christiane F lezerstype, het trekt mee, het doet je wat, even geen klein kinderleed, maar grote mensenleed. Het lijkt mij een gaaf boek en zou het graag willen lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. hel

    wat schuilt er nu achter iemand met een dubbelleven….lijkt me interessant !

      /   Beantwoorden  / 
  12. jolanda van leeuwenkamp

    het lijkt mij vet kicken is in de keuken tekijken van een wereld waar van ik bijna niks weet.
    En dat nog wel van een intelligente studente wiskunde.
    Met welke formules werkt zij?

      /   Beantwoorden  / 
  13. Eva

    Als je een boek leest kruip je in het hoofd van iemand anders. Iemand neemt jou mee en laat je in alle eerlijkheid zien wat er gebeurt in haar leven. Maar waar ik bij dit boek pas echt benieuwd/ nieuwsgierig naar ben zijn de gevoelens die de hoofdpersoon ervaarde. De gedachten die zij had op het moment dat ze koos voor een bijbaan als prostituee. Het lijkt mij een boeiend verhaal, maar vooral ook een menselijk verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Inez van Opstal

    Benieuwd om te lezen hoe een duidelijk slimme meid, dit, toch niet simpele, dubbelleven aan kan.
    Ik hoop en verwacht dat het vlot geschreven is en dus lekker leest.
    Ik hoop ook dat ik, als ik dit boek uit heb, begrijp wat de moeilijke, maar ook de aantrekkelijke kanten van dit vak zijn.
    Niet dat ik van plan ben om het uit te gaan oefenen, hoewel, je weet maar nooit ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  15. Nency

    Ik zou willen weten hoe iemand er toe komt om een dubbel leven te leiden. En als het bij de “buren” en bestseller is is het boek vast en zeker de moeite waard om te lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Wendel Goossens

    Ik ben zelf ook wiskunde studente! Daarom sprak de beschrijving van het boek mij meteen aan. Ben benieuwd naar haar dubbelleven.
    Mijn vriend is de komende 5 maanden op oefening, dus ik heb genoeg tijd om het boek te lezen. 16 juni ben ik hopelijk afgestudeerd, ben benieuwd of dit haar ook gaat lukken in het boek.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Nancy

    Ben zelf de ‘studentenleeftijd’ inmiddels redelijk ver voorbij, maar een sappig spannend verhaal gaat er altijd in!!

      /   Beantwoorden  / 
  18. jantje paasman

    In een tijd waarin men pooiers loverboys noemt en waar men blijkbaar voor een belkaart of breezer zonder liefde de liefde lief heeft lijkt t me een verademing om ook eens de andere kant van het verhaal te te lezen .

      /   Beantwoorden  / 
  19. Angela

    Ik kan wel heel interessant doen, door te zeggen dat ik dit boek graag zou willen lezen omdat ik wiskunde studente ben, of dat ik zo benieuwd ben naar mensen met een dubbelleven, of dat ik zo graag van dit boek wil leren, of dat ik naar Berlijn op vakantie ga etc etc.. :-) Maar ik wil ‘m graag winnen omdat ik het liefst de hele dag door lees en dit boek een perfecte aanvulling is op m’n boekenkast!

      /   Beantwoorden  / 
  20. Brigitte

    Ik ben zooo benieuwd naar dit boek. Hoe kan een wiskunde student er nu zo’n dubbelleven op na houden en hoe doet ze dit zonder dat de mensen uit haar omgeving er kennis van nemen.
    Ik zou hem erg graag willen winnen :D

      /   Beantwoorden  / 
  21. Claudia

    Ik wil graag dit boek winnen omdat:
    ik heel veel hou van boeken die gebaseerd zijn op waarbebeurde verhalen en ik ben heel erg benieuwd naar de boodschap achter het verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Yvon

    Ja erg nieuwsgierig, gewoon om te kijken of dit verhaal aansluit bij het dubbelleven dat ik zelf heb geleid en hoe Sonia met de verschillende dilemma’s, die ongetwijfeld ook haar pad hebben gekruist, is omgegaan. Leuke actie van Boeken.blog

      /   Beantwoorden  / 
  23. elly van dongen

    Ben benieuwd…

      /   Beantwoorden  / 
  24. Anita

    Als het voor opschudding in Duitsland heeft gezorgd, ben ik wel erg benieuwd.

      /   Beantwoorden  / 
  25. m. maas

    Net als alle anderen, ben ik gewoon echt onwijs nieuwsgierig :)

      /   Beantwoorden  / 
  26. Jose

    Ik ben wel erg nieuwsgierig over hoe het leven van een prostituee er uitziet. Als het voor opschudding in Duitsland heeft gezorgd, ben ik wel heel nieuwsgierig als Hollandse meid.

      /   Beantwoorden  / 
  27. B. Pijnappels

    ik wil graag zelf er achter komen ofdat het boek hier net zo,n opschudding kan maken als in Duitsland.

      /   Beantwoorden  / 
  28. Gitje

    Zou het allemaal waar zijn of is de werkelijkheid nog een tikje erger? Professionals praten er namelijk niet zo gauw over maar ik ben wel heel benieuwd hoe alles beschreven is in dit boek.

      /   Beantwoorden  / 
  29. Marian de Wilde

    Een relletje, waargebeurd over een dubbelleven van een student nog wel en vlot geschreven, ben heel nieuwschierig, kom maar op met dat boek, waarschijnlijk verslind ik het in een middag en geef het gelijk door aan mijn vrienden, leuk!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  30. k v kammen

    sex verkoopt en iedereen is stiekem wel nieuwsgierig naar de echte waarheid van werelds oudste beroep. Lijkt mij fantastisch om even in de huid te kruipen van deze persoon. Bovendien ben ik zelf student dus dat is al een overeenkomst. Ik lees graag boeken in de trein en deze verslind ik vast in een mum van tijd!

      /   Beantwoorden  / 
  31. Arno van der Zijden

    zoals zo veel reacties, wie wil dit niet eens meebeleven

      /   Beantwoorden  / 
  32. Annie de Waal

    Lijk me een heel mooi en spannend boek, ik ben heel nieuwgierig….

      /   Beantwoorden  / 
  33. Hans Verhoeven

    De titel doet het ergste vermoeden, ben benieuwd of het allemaal zo heftig is?

      /   Beantwoorden  / 
  34. jacqueline van velzen

    Ik ga geen heel relaas houden,
    ik ben gewoon super nieuwsgierig naar dit boek,
    Hoe werkt dat met een dubbel leven en temeer hoe sta je dan in het leven.

      /   Beantwoorden  / 
  35. Leandra Koumans

    een fantastich boek over het oudste beroep wat nog steeds niet wordt begrepen.Iedereen is er nieuwsgierig naar, maar niemand durft echt iets te vragen. Wil heel graag lezen hoe de sfeer nu werkelijk is in dit wereldje!

      /   Beantwoorden  / 
  36. R. Barnhoorn

    Ik ben nog een paar minuten jarig, zou een heel leuk cadeautje zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  37. Inge

    Ik ben gek op lezen en waar gebeurde romans horen voor mij in de TOP 3.

      /   Beantwoorden  / 
  38. Linda

    Ik zou wel willen weten hoe ik mijn studiefinanciering had kunnen aanvullen… Misschien handig voor wanneer ik weer eens krap bij kas zit?

      /   Beantwoorden  / 
  39. Laura

    Een spannend boek over iets wat je zelf nooit zou doen, maar wel waargebeurd is! Ben erg benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  40. Melanie

    ik denk dat we raar zouden staan te kijken als we zouden weten hoeveel studenten ( en dan vooral op buitenlandse universiteiten) op deze manier hun studie ‘moeten’bekostigen.
    Ik zou het boek graag lezen!

      /   Beantwoorden  / 
  41. Michiel

    Lees het Nederlandse boek van Olette Luitwieler; Zielewind. Een intrigerend verhaal van een geboren schrijfster die op deze manier zowel letterlijk als figuurlijk haar verhaal kan opschrijven.

      /   Beantwoorden  / 
  42. Patricia de Ryck

    Beste Michiel, heeft dit ook iets met het onderwerp van dit boek ‘Fucking Berlin’ te maken? Want anders is het een tip die op een andere plaats hoort te staan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Michiel

      Betreft ook een student die gaat werken in een club om zo tijd en middelen te hebben om te schrijven. Haar boek biedt eveneens een kijkje in de wereld van de protitutie. Kan daarom wellicht beantwoorden aan de neuwsgierigheid naar de drijfveren om dit te doen en de persoonlijkheid van mensen die deze keuze maken.

        /   Beantwoorden  / 
  43. Patricia de Ryck

    Bedankt voor de tip Michiel!

      /   Beantwoorden  / 
  44. Jannie

    Ik ben erg nieuwsgierig geworden, naar het lezen van bovenstaand stukje.
    Ik ben benieuwd hoe ze alles voorelkaar krijgt!

      /   Beantwoorden  / 
  45. Patricia de Ryck

    De winnaars zijn per mail op de hoogte gesteld.

      /   Beantwoorden  / 
  46. Lola

    Stuur snel dat boek deze kant op!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.