Romanklassiekers in het theaterseizoen 2009-2010 op toneel te zien

Beroemde Nederlandse romans zijn in het theaterseizoen 2009-2010 op het toneel te zien. Dat Isa Hoes en Marc Klein Essink de hoofdrollen spelen in de toneelversie van de bestseller De gelukkige huisvrouw van Heleen van Royen was bekend. Maar ook een veelgelezen roman van Hella Haasse komt op het toneel: Heren van de thee. Cees Geel en Nienke Römer spelen de hoofdrollen in Heren van de thee, een verhaal over een tegen de natuur en de eigen familie vechtende theeplanter op Midden-Java aan het begin van de 20ste eeuw.

De derde toneelbewerking van een boek wordt het stuk Tirza, naar de roman van Arnon Grunberg. Sophie van Winden speelt de titelrol. Ook het beroemde boek Alice in Wonderland komt in het Nederlands op het toneel. Tjitske Reidinga speelt Alice in deze muzikale voorstelling voor kinderen vanaf zes jaar. Renée Soutendijk, bekend van speelfilms als Spetters, Het meisje met het rode haar en de tv-serie Meiden van De Wit, gaat het theater in met het drama Wit. Ze speelt een vrouw bij wie een agressieve vorm van baarmoederhalskanker is geconstateerd.

Annick Boer en Joep Onderdelinden hebben de dragende rollen in de musicalversie van Annie M.G. Schmidts beroemde Ja Zuster Nee Zuster, waarvan al een tv-serie en een speelfilm zijn gemaakt. Ze spelen Zuster Klivia en Gerrit. In januari gaat de musical Dorus met Karel de Rooy en Peter de Jong in première, over Tom Manders en zijn rol als zwerver Dorus. De komedie The Full Monty, een film over een groepje werkloze Britten die gaan strippen, komt in een Nederlandse versie als musical in de theaters. Charly Luske en Ellen Evers hebben de hoofdrollen.

Lees ook:Heren van de thee in Engeland geprezen
Lees ook:Arnon Grunbergs Tirza ook op toneel te zien
Lees ook:Musical over Anne Frank in Nederlandse theaters
Lees ook:Luisteren naar Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Gratis Wrap van Chiara Tissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.