Uit – Patience voor taalliefhebbers

Patience is het meest gespeelde kaartspel ter wereld. Generaal de Gaulle was aan het Patiencen toen hij stierf, Napoleon speelde zijn eigen variatie op het eiland Sint-Helena. Al honderden jaren maken spelers lange verticale rijen met aflopende speelkaarten. Veel lezers zullen het er mee eens zijn, dat een boek lezen vele malen vermakelijker is. Zij zijn liever met taal bezig. Dat kan nu met ‘Uit – woordpatience’, door de uitgever zelfs de leukste uitdaging sinds Patience genoemd.

In plaats van met azen, heren, dames en boeren, speel je ‘Uit’ met letters en kleurvariaties. Op deze manier ontwikkel je je taal, je gevoel voor strategie en train je je geheugen. Het lijkt in eerste instantie misschien een simpel spel, maar toch is het nog niet zo makkelijk om alle kaarten weg te spelen. Op de doos staat aangegeven dat je ongeveer tien minuten tot een half uur bezig bent, maar dat vind ik persoonlijk wel erg snel.

‘Uit’ is ontwikkeld door Medal Games. De creatievelingen achter Medal Games zijn Frank Wouters (45), die in België bekend is als auteur van diverse boeken, en ideeënman Kristoffel Francois (45), die tevens verantwoordelijk is voor de vormgeving. Het spel is geschikt voor alle leeftijden. (Uitgave van House of Knowledge, ISBN: ISBN: 978-90-8510-582-4)

Lees ook:Hoe tijdverspilling de wereld gaat redden
Lees ook:Vrouw zijn in een verscheurd land: The Patience Stone (Win!)
Lees ook:Harmen van Straaten schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2013
Lees ook:Kansen, kopzorgen en keuzes van de twintigers van nu
Lees ook:Robot schrijft bijbel over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.