Vrouw zijn in een verscheurd land: The Patience Stone (Win!)

In het door oorlog verscheurde Afghanistan is het voor veel vrouwen een dagelijkse strijd om te overleven. De aangrijpende film ‘The Patience Stone’, die sinds 21 februari in de bioscoop te zien is, vertelt het verhaal van zo’n vrouw.

Ze waakt over haar ernstig zieke man. Hij is getroffen door een kogel in zijn nek en leeft sindsdien als een kasplant in volledige stilte. Op een dag begint de beeldschone vrouw te praten tegen haar comateuze man. Het blijkt één lange biecht te zijn, waarin ze praat over haar jeugd, haar frustraties, haar eenzaamheid, haar dromen en haar verlangens. De titel van de film verwijst naar een mysterieuze steen waaraan je volgens een oude Perzische legende alles kan toevertrouwen. Aan wie je alles kan vertellen; je verlangens, je pijn, je hele leven. De steen luistert. En op een dag barst de steen uiteen. Zal dit ook in The Patience Stone gebeuren?

Voor een voorproefje van dit aangrijpende verhaal kun je hier alvast de trailer bekijken.

The Patience Stone is geregisseerd door Atiq Rahimi. Met rollen van Golshifteh Farahani, Hamid Djavdan, Hassina Burgan, Massi Mrowat. en is gebaseerd op zijn gelijknamige boek. In het Nederlands is dit boek uitgegeven onder de titel ‘Steen van Geduld’ en het heeft onder andere de Prix Goncourt gewonnen. De vertaling naar het witte doek zal je niet onbewogen laten.

Boekenblog mag twee boeken weggeven. Wil jij ‘Steen Van Geduld‘ winnen, mail dan je adresgegevens naar [email protected] o.v.v. The Patience Stone.

Lees ook:Prix Goncourt naar Afghaan Atiq Rahimi
Lees ook:Komt een vrouw bij de dokter-trailer!
Lees ook:Win nieuwe boek Oscar van den Boogaard en ontdek &ME
Lees ook:Lisa Renee Jones schrijft weer spannend en erotisch boek
Lees ook:Perfecte misdaad loopt gruwelijk uit de hand

2 reacties op “Vrouw zijn in een verscheurd land: The Patience Stone (Win!)

  1. Redactie Boekenblog

    Deze actie is gesloten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.