Britse bestsellerauteur dood gevonden in Antwerpen

De politie van Antwerpen heeft een naam kunnen kleven op een ontbonden lichaam dat in november vorig jaar in een garage in het Antwerpse werd gevonden: Philip Sessarego alias Philip Stevenson (55). De man is beter bekend als Tom Carew, de Britse auteur die door de BBC werd ontmaskerd als fantast.

Volgens de Gazet van Antwerpen werd het lichaam van Carew ontdekt in een garagebox in Ekeren aan de Driehoekstraat waar hij al geruime tijd woonde. De autopsie leert dat de Brit overleden is aan een CO-vergiftiging. Het ging om een accidenteel overlijden. De Corelio-kranten melden dan weer dat het gerecht “zo goed als zeker” is dat het om Carew gaat maar dat het lichaam in een garagebox in Wilrijk ontdekt werd. “De onderzoekers sluiten moord uit”, luidt het daar.

In zijn bestseller ‘Jihad!’ beschreef Carew hoe hij zich na veel inspanning bij de beruchte Britse paracommando-elite-eenheid SAS had kunnen aansluiten. Zijn non-fictieboek verscheen toevallig daags voor de aanslagen van 11 september in Amerika. Maar in 2002 ontmaskerde de BBC hem als fantast: hij slaagde nooit voor de zware toelatingsproeven bij de SAS. Nadien kwam hij in België wonen onder de naam Philip Stevenson. Hij werd enkele keren opgepakt bij ordinaire inbraken.

Lees ook:Grote namen op Boekenbeurs 2013 in Antwerpen
Lees ook:Wie is er verantwoordelijk voor Iraanse nucleaire arsenaal?
Lees ook:Help! De elite verdwijnt; essays politicoloog Fennema
Lees ook:Ontmoet Tess Gerritsen in Antwerpen of Amsterdam
Lees ook:Yuppenhuwelijk houdt geen stand door crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.