Wie heeft de moord gepleegd in nieuwe Aspe-thriller?

Pieter Aspe is één van de meest gelezen misdaadauteurs in Vlaanderen. Zijn boeken, waarin commissaris Pieter Van In de hoofdrol speelt, worden door miljoenen lezers verslonden. Ook in Nederland stijgt zijn populariteit, dat is mede te danken aan de serie ‘Aspe’ die op zaterdagavond op RTL8 wordt uitgezonden. De nieuwste Aspe-thriller ‘Bankroet’ konden wij dan ook niet laten liggen.

Tijdens een romantsich weekend in Venetië raken commissaris Van In en zijn vrouw, onderzoeksrechter Hannelore Martens, toevallig betrokken bij het onderzoek naar de moord op Filip Vandecasteele. Deze Oostendse reder en eigenaar van een visverwerkend bedrijf is in de Italiaanse stad om het leven gebracht. Toch leidt het spoor al snel naar België, zodat Van In weer op bekend terrein onderzoek kan doen naar de dader.

In Oostende maken Van In en zijn collega Guido Versavel kennis met het ruige vissersmilieu, de bizarre motorclub Brothers of Harley, een cynische Nederlandse zakenman en de artistieke scène. Al snel wordt duidelijk dat hel wat mensen een motief hadden om Vandecasteele te vermoorden.

Telkens als je denkt dat de commissaris en zijn collega de dader te pakken hebben, krijgt het verhaal weer een verrassende wending. Door die nieuwe elementen staat de hypothese van Van In steeds weer op losse schroeven. Hierdoor blijft het voor de lezer, die door de schrijver echt in het verhaal wordt gezogen, ontzettend spannend. Het boek wegleggen, voordat je weet wie het heeft gedaan? Nee, dat is onmogelijk. Eerst moet de moord opgelost zijn, daarna is het bedtijd.

‘Bankroet’ van Pieter Aspe, ISBN: 9789022322482.

Lees ook:Pieter Aspe gaat de grens over
Lees ook:Ruim 3,3 miljoen Duitsers kijken naar ‘Aspe’
Lees ook:Vlaamse Senator Van Den Driessche schrijft politieke thriller
Lees ook:Diamanten Kogel voor Bavo Dhooge
Lees ook:Aspe viert jubileum in Blankenberge…

Eén reactie op “Wie heeft de moord gepleegd in nieuwe Aspe-thriller?

  1. Patricia de Ryck

    En voor de liefhebbers van het werk van Pieter Aspe hebben we nog een tip. In 2002 verscheen in een beperkte oplage de novelle ‘De Japanse tuin’, die Pieter Aspe speciaal schreef voor de bibliotheek van Hasselt. Deze novelle is vanaf nu opnieuw beschikbaar.

    Een korte beschrijving: “Hasselt. In het water van de Kom aan de Kolenkaai, vlak bij een bekende discotheek, steekt het hoofd van het lijk van een jonge man boven het dunne ijslaagje uit. Een zestienjarige discotheekbezoekster die over de kaaimuur staat te kotsen, doet de lugubere ontdekking.

    De charmante hoofdinspecteur Lies Rutten en Rudi Nelissen, een collega met wie ze het bijzonder goed kan vinden, gaan op onderzoek uit. Ze begeven zich naar de Provinciale Bibliotheek van Hasselt, want op het lichaam van het slachtoffer werd een lidkaart van de bibliotheek gevonden, de enige verwijzing naar zijn mogelijke identiteit.

    Onvermoede zaken komen aan het licht. Dat de speurders zelf ook geen onberispelijke levenswandel hebben, geeft ‘De Japanse tuin’ de extra dimensie die Aspe-fans zozeer op prijs stellen.”

    En met deze beschrijving heeft de uitgever echt geen woord gezegd. Wat een fijn boekje. Voor 4,95 kun je ‘m natuurlijk ook niet laten liggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.