Vlaamse Senator Van Den Driessche schrijft politieke thriller

Senator Pol Van Den Driessche is een roman aan het schrijven. Het wordt een thriller over een moord die gepleegd wordt in de Senaat. Maar de lezer zal ook een soms ongewone inkijk krijgen in de werking van het parlement, zegt de auteur. Het boek moet over enkele dagen klaar zijn en wordt in het najaar uitgegeven bij Van Halewyck.

Het idee voor dit boek met als werktitel ‘Moord in de Wetstraat’ kreeg de senator en ex-journalist na een ontdekkingstocht door het labyrint van gangen en ruimtes in en onder het parlementsgebouw. “Een fascinerende ervaring”, zegt Van Den Driessche. “Ik vroeg me ook af of er in dat huis al een moord was gebeurd en wat er in dat geval gebeurde of moet gebeuren.”

De senator deed daarover heel wat research en zette zich aan het schrijven. “Ik mis het schrijven na een kwarteeuw journalistiek”, zegt Van Den Driessche. “In mijn vrije tijd lees ik graag Dan Brown, Pieter Aspe en John Grisham. Hoewel ik geenszins de pretentie heb me met hen te meten. Zo rees de gedachte van een voor mij ongewoon boek, een thriller”.

(Bron: Belga)

Lees ook:Geert Wilders en Mark Rutte uitten kritiek op boek Schaap
Lees ook:Thrillerauteur Kim Moelands maakt overstap naar A.W. Bruna
Lees ook:WTF?! Volwassen worden na 11 september
Lees ook:Mailen met… Jen Minkman over Back to school
Lees ook:Beste Tommie – Van begin tot eind spannend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.