Klassieken lezen op Nintendo game-console

De Britse uitgeverij Harper Collins heeft in samenwerking met Nintendo honderd klassieke boeken geschikt gemaakt om te lezen op een Nintendo game-console. Het gaat om de integrale werken, voorafgegaan door nieuwe inleidingen op de boeken en de schrijvers.

Boekblad schrijf hierover: “De boeken kunnen worden geladen op een Nintendo game-console die daarmee wordt omgetoverd tot een e-reader, annex draagbare bibliotheek. De lezer kan de boeken kiezen vanuit een virtuele boekenkast. Het apparaat onthoudt waar je bent gebleven als je het lezen onderbreekt. Ook kan het suggesties geven voor andere titels op grond van je favoriete boeken, of die passen bij de stemming waarin je bent.

Harper Collins biedt de honderd titels aan op één diskette. In de collectie bevinden zich leesboeken van Lewis Carrolls Alice’s Adventures in Wonderland tot The Picture of Dorian Gray van Oscar Wilde. Auteurs als Jules Verne en William Shakespeare zijn vertegenwoordigd met meer titels. Vanaf tweede Kerstdag is deze uitgave in Engeland verkrijgbaar.” Hopelijk volgt er in Nederland ook zo’n initiatief.

Lees ook:Première Alice in Wonderland op Boekenblog!
Lees ook:Live! Première Alice in Wonderland
Lees ook:Alice in wonderland verfilming toch in Pathé-bioscoop
Lees ook:Alice in Wonderland in heel Nederland te zien
Lees ook:Sandra Bullock wint Oscar voor Blind Side

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.