Cast compleet; start opnames ‘Supernova’

Foto: Janey van Ierland

Deze week gaan de opnames van de speelfilm ‘Supernova’ van start. De film vertelt het verhaal van de jonge Meis, die met haar ouders en haar oma in de bocht van de weg woont. Zij droomt van een groot en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. De film gaat over een meisje en haar zoektocht naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

‘Supernova’ wordt geregisseerd door Tamar van den Dop (Blind, Zwarte Sneeuw, Wolfsbergen), die tevens het scenario schreef én de rol van Ma zal vertolken. Eerder werd bekend gemaakt dat Gaite Jansen (170 Hz , Lotus, Schemer) de rol van Meis zal spelen. Met Bob Schwarze (Sint, TBS) als Pa, Helga Boettiger als oma, David Schütter als Boris en Elise van ’t Laar als Sue is de cast hiermee compleet.

De film is gebaseerd op de Vlaamse roman ‘Mijn vader zegt dat wij levens redden’ van Do van Ranst, winnaar van Vlaamse- en Duitse Jeugdliteratuurprijzen.

‘Supernova’ wordt vanaf half augustus tot half september 2012 opgenomen, geheel op locatie in Noord-Duitsland. Speciaal voor de opnames is een volledig huis gebouwd. Het verloop van de opnames is te volgen via de Facebookpagina van de film: https://www.facebook.com/supernovadefilm.

De film wordt medio 2013 in de bioscoop verwacht.

[isbn]9789059081161[/isbn]

Lees ook:Gaite Jansen speelt hoofdrol in Supernova
Lees ook:Linda de Mol speelt hoofdrol in verfilming thriller Saskia Noort
Lees ook:Jean van de Velde verfilmt nieuwste boek Arthur Umbgrove
Lees ook:De jongen die demonen zag van Carolyn Jess-Cooke
Lees ook:Verfilming ‘Mijn Woestijn’ Waris Dirie in première

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.