Film Dolfje Weerwolfje verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

De boeken van Paul van Loon en dan met name die over Dolfje Weerwolfje zijn razend populair. Een verfilming kon dan ook niet uitblijven. De familiefilm, gebaseerd op het eerste boek uit de Dolfje Weerwolfje-boekenreeks, trok meer dan 300.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen en werd beloond met een Gouden Film. De film is nu verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en speciale editie DVD.

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan holt hij door het park en de tuinen van de buren. Hij jaagt achter kippen en eenden. De volgende ochtend wordt hij weer wakker als een gewoon jongetje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Hij is een weerwolf. De gevoelige Dolfje wil helemaal niet anders zijn. Hij wil gewoon zijn, net als iedereen. Hij is bang dat zijn vader en moeder hem niet meer willen als ze ontdekken dat hij een weerwolf is. Dolfje wil koste wat kost zijn geheim bewaren, maar dat is niet zo makkelijk. Het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan….

De regie was in handen van Joram Lürsen. Tamara Bos schreef het scenario. Ole Kroes, Kim van Kooten, Remko Vrijdag, Maas Bronkhuyzen, Joop Keesmaat en Trudy Labij speelden de hoofdrollen.

Tijdens de bioscooprelease werden kinderen tot dertien jaar opgeroepen hun eigen Dolfje Weerwolfje-verhaal te schrijven. Uit een groot aantal inzendingen zijn de vijf beste verhalen uitgekozen. Deze verhalen verschijnen in het boekje dat toegevoegd is aan de Speciale Editie DVD van Dolfje Weerwolfje.

www.dolfjeweerwolfjedefilm.nl

Lees ook:Trailer van Dolfje Weerwolfje
Lees ook:Kim van Kooten: Als man zou ik aan mezelf zitten
Lees ook:Dolfje Weerwolfje favoriete kinderboekenheld
Lees ook:Prinses Laurentien leest 6 oktober voor in de Efteling
Lees ook:Pupkin Film koopt rechten Spinder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.