Mailen met… Angélique Heijligers over Urbanathlon-boek

Foto: Berry de Mey

Boekenblog plaatst vanaf nu weer regelmatig interviews met schrijvers. Deze keer mailen we met Angélique Heijligers, schrijfster van ‘Men’s Health Urbanathlon Handboek’. Haar boek ligt vanaf vandaag in de winkel.

Hoe bent u op het idee gekomen voor dit boek?
“De aanleiding om dit boek te schrijven, was de Urbantathlon- het internationale evenement van Men’s Health. Een cityrun van 12km waarbij je 12 obstakels moet overwinnen zoals over wegversperringen springen, over auto’s en bussen klimmen, in cargonetten klauteren. Obstakels dus met een typische ‘urban vibe’. Na wereldsteden als New York, Chicago, Sydney en Singapore, werd begin dit jaar bekend dat de Urbanathlon naar Amsterdam kwam. Binnen no time waren alle startbewijzen verkocht en meldden nog eens 5000 mensen zich aan voor de reservelijst. Als fitness & health-journalist voor onder andere Men’s Health leek het mij een geweldige kans om het trainingshandboek voor dit evenement te schrijven!”

Wat kunnen de lezers verwachten van dit boek?
“Praktische informatie over hoe je met minimale middelen of zelfs helemaal niets optimaal en vooral allround kunt trainen. En vooral ook waaróm deze manier van trainen zo goed werkt. Het boek bevat trainingsschema’s voor ieder trainingsniveau met kracht- en conditie-oefeningen voor het hele lichaam. Ik denk dat het voor veel mensen een eyeopener is hoe je de stad als gym kunt gebruiken. Trainen met onder andere lantaarnpalen, fietsenrekken, muurtjes of alleen je eigen lichaamsgewicht. Deze manier van trainen maakt je bewust van je lichaam, je omgeving en jouw plaats daarin. Daarbij bevat het boek een praktische introductie in eten volgens het Paleo-dieet met makkelijke en snelle recepten.”

Heeft u een tip voor de lezers die graag een boek willen schrijven, maar er niet aan toe komen?
“Structuur en overzicht: hou altijd in je achterhoofd wat je boodschap is, waar je naar toe wilt en elimineer overbodige informatie- hoe interessant die informatie ook kan zijn. En verder is trainen voor mij natuurlijk een geweldige manier om een writersblock te voorkomen.”

Waar droomt u van?
“Wonen in LA! Dat is de droom. ik hoop mijn volgende boek vanuit LA te kunnen schrijven.”

Welk auteur bewondert u?
“Arnon Grunberg kan bij mij geen kwaad doen. Misschien spreekt het ene boek me meer aan dan het andere, maar dat is een kwestie van smaak. Grunberg is een briljant schrijver.”

[isbn]9789400501881[/isbn]

Lees ook:Weg met dat buikje geheel herzien
Lees ook:’Lezer haakt af door te informatieve tekst’
Lees ook:Men’s Health Sexbijbel voor vrouwen
Lees ook:Boekengilde: boeken schrijven, maken én drukken
Lees ook:Mailen met Koen van Wichelen over zijn verhalenbundel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.