Boekenweekgeschenk Lanoye over drama met MiG23

Het Boekenweekgeschenk van [zoeksho]Tom Lanoye[/zoekshop] is getiteld ‘Heldere hemel’ en komt uit in een oplage van ten minste 894.000 exemplaren. Voor het eerst komt het Boekenweekgeschenk ook uit in Vlaanderen. Gister kreeg Lanoye in Amsterdam het eerste exemplaar uitgereikt door de Belgische minister van Staat Mark Eyskens.

De 77ste Boekenweek legt met het thema Vriendschap en andere ongemakken alle mooie, maar vooral ook minder mooie kanten van vriendschap bloot. De Boekenweek duurt van 14 t/m 24 maart 2012.

Het Boekenweekgeschenk ‘Heldere hemel’ is gebaseerd op een waargebeurd voorval. In de nadagen van de Koude Oorlog stort een onbemande Sovjet-Russische MiG-23 neer in een Belgisch gehucht. Een kleine gebeurtenis op het wereldtoneel, maar een noodlottig drama voor een familie.

In ‘Heldere hemel’ verweeft Lanoye het politieke met het persoonlijke. Het wordt tijdens de Boekenweek cadeau gedaan door de boekhandel bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken en is ook als e-boek en als luisterboek beschikbaar. In Vlaanderen komt Heldere hemel uit als Geschenkboek van de Literaire Lente, die duurt van 14 t/m 31 maart 2012.

Lees ook:Literaire Lente en Boekenweek starten gelijktijdig
Lees ook:Boekenweekgeschenk Tom Lanoye ook in Parijs
Lees ook:#boekenweek2012 – activiteiten in de schijnwerpers
Lees ook:Auteurs maken vele vrienden op 61ste Boekenbal
Lees ook:Tom Lanoye schrijft boekenweekgeschenk 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.