Gewijzigde data Poetry International Festival 2011

Het 42e Poetry International Festival zal plaatsvinden van dinsdag 14 tot en met zondag 19 juni 2011, ook dit jaar in de Rotterdamse Schouwburg. Een veranderde opzet van het festival heeft er voor gezorgd dat de eerder bekendgemaakte festivaldata zijn gaan schuiven.

Recente edities van het Poetry International Festival openden steeds op zaterdag met een drukbezochte poëzieparade, gevolgd door rustiger avonden op zondag en maandag. In de nieuwe opzet trapt het festival op woensdag af met een grootschalige opening, waarna de opbouw begint naar een weekend vol dichters, poëzie, debat en speciale programma’s, overdag, ’s avonds, groot en klein en op vele locaties in en om de Rotterdamse Schouwburg. De dinsdag voorafgaand aan de opening blijft gereserveerd voor Rotterdamse dichters.

Tijdens het 42e Poetry International Festival zijn zo’n twintig dichters afkomstig uit de hele wereld meer dan eens te zien. Ze zullen op verschillende momenten en locaties voordrachten geven en bovendien hun bijdrage leveren aan tal van debatten en speciale programma’s variërend van intiem tot groots van opzet. Poetry International is verheugd dat de eerste dichters inmiddels hun komst hebben toegezegd, onder wie Admiel Kosman (Israël, 1957), Yan Jun (China, 1973) en Daljit Nagra (Engeland, 1966).

Ook de winnaar van de VSB Poëzieprijs 2011 zal op het 42e Poetry International Festival te gast zijn. Voor de prijs zijn Armando, Paul Bogaert, Eva Cox, Kreek Daey Ouwens en Henk van der Waal genomineerd. De winnaar wordt op 26 januari – op de vooravond van Gedichtendag 2011 – bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in het Stadhuis van Utrecht.

Lees ook:Wie wint de C. Buddingh’-prijs?
Lees ook:41ste Poetry International Festival Rotterdam
Lees ook:Dit zijn de genomineerden voor C. Buddingh’-Prijs 2013
Lees ook:Geen Daden Maar Woorden Festival in Utrecht
Lees ook:Veteraan Kouwenaar op jubilerend Poetry International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.