Zouden de spelers van Ajax en FC Twente spiritueel zijn?

De media besteden steeds meer aandacht aan spiritualiteit in de sport en bij sporters, maar boeken erover zijn zeldzaam. Daar brengt Erica Krijgsman verandering in. Ze behandelt een aantal belangrijke thema’s op het gebied van sport en sportbeleving. Zouden de spelers van Ajax en FC Twente – die straks om de landstitel strijden – het gelezen hebben?

Sportbeoefening onderhoudt een unieke relatie met spirit, geestkracht, mentaliteit en karakter. De beleving ervan kan sterk verschillen. Erica Krijgsman gaat niet alleen bij zichzelf en haar sportieve familie te rade, maar vroeg ook verschillende topsporters en hun begeleiders het naadje van de kous. Onder anderen hockey-international Kim Lammers, wereldkampioen zeilen Lobke Berkhout en judocoach Louis Wijdenbosch komen aan het woord. Onderwerpen als binnen- en buitensport, team- en individuele sport worden langs de spirituele meetlat gelegd. Al onderzoekend komt Erica Krijgsman tot de conclusie dat vrijwel elke sport spirituele elementen kent, ook al zijn we ons daar nauwelijks van bewust.

Over de auteur
Erica Krijgsman is freelance journalist en werkt voor tijdschriften en omroepen. Zij interviewde sportgrootheden zoals Louis van Gaal, Foppe de Haan en Steven Rooks. In 2006 verscheen haar eerste boek: ‘Topvoetballers, wat beweegt ze? − Over het spirituele leven van profvoetballers’. Naast het schrijven werkt ze ook als redacteur voor televisieprogramma’s als Schepper & Co, Missers en De Ombudsman.

[isbn]9789025961367[/isbn]

Lees ook:Erica Terpstra neemt boek over dementie in ontvangst
Lees ook:Louis van Gaal over zijn boeken
Lees ook:Wordt Erica Terpstra nieuwe Sonja Bakker?
Lees ook:Ruben Terlou naar Lebowski Publishers
Lees ook:Eerste exemplaar van ‘Vrede’ overhandigd aan staatssecretaris Jet Bussemaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.