Nieuw boek van meester van de technothriller Tom Clancy

‘Dubbele dreiging’, het nieuwe boek van Tom Clancy verschijnt vandaag. Deze Jack Ryan-thriller is een vervolg op het vorig jaar verschenen ‘In het vizier‘ en laat wederom zien waarom Tom Clancy de meester van de technothriller is.

President Jack Ryan is nog maar net teruggekeerd in het Witte Huis als hij zich geconfronteerd ziet met een internationale crisis. Een mislukte staatsgreep in de Volksrepubliek China dwingt de Chinese president Wei Zhen Lin om in te stemmen met de expansiepolitiek van generaal Su Ke Qiang. De Zuid-Chinese Zee wordt geclaimd en Chinese troepen worden in opperste paraatheid gebracht voor een invasie van Taiwan.

Tegelijkertijd hebben computerexperts een allesvernietigende cyberaanval ingezet op de Amerikaanse infrastructuur, een nieuw soort oorlogvoering die vele malen gevaarlijker is dan welke eerdere aanval op de Verenigde Staten dan ook.

In een ultieme poging de crisis te bestrijden, doet president Ryan een beroep op de Campus. Maar er is één probleem voor deze ultrageheime dienst die volledig onder de radar van de Amerikaanse politiek opereert: iemand weet van hun bestaan af en dreigt hun identiteit te onthullen…

Over de auteur
Tom Clancy is de zeer succesvolle auteur van bestsellers als ‘Jacht op de Red October‘, ‘Kardinaal van het Kremlin‘ en ‘Op leven en dood‘. Hij wordt gezien als de bedenker van de technothriller.

Tom Clancy studeerde Engels aan het Loyola College in Baltimore en droomde al jaren van het schrijven van een boek. In 1984 was het eindelijk zover en zijn debuut ‘Jacht op de Red October‘ kreeg meteen lovende kritieken in de pers. Toen toenmalig president Ronald Reagan verklaarde dat hij een groot fan was van het boek, kwam het boek in één klap op de bestsellerlijst terecht en daarmee was de toon gezet.

[isbn]9789400502307[/isbn]

Lees ook:Superspannende, levensechte actiethriller Tom Clancy
Lees ook:Tom Clancy is terug – Fans wachten al bijna zeven jaar
Lees ook:Nieuwe thrillerserie van Tom Clancy
Lees ook:Kamervragen over Nout Wellink naar aanleiding van nieuwe boek Willem Middelkoop
Lees ook:Circus Amerika: Tom Kleijn volgt verkiezingskaravaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.