Actuele thrillerreeks van Nederlandse bodem

De ambitieuze rechercheur Denise de Wit leidt met strakke hand een bouwfraude-onderzoek. Todat ze de woede wekt van een terroristische organisatie en ze haar leven opeens niet meer zeker is… Lees er alles over in de nieuwste thrillerreeks van Josten & Smits.

Opsporingsambtenaar Denise de Wit is slim, single en sexy, maar ook – tot frustratie van veel mannen – koppig en eigenwijs. In Opgelicht benadert ze een aantrekkelijke architect om via hem te infiltreren in HoBo-Invest, een bedrijf dat van grootschalige bouwfraude wordt verdacht. Voor ze het weet, loopt de zaak gigantisch uit de hand.

Als tijdelijk leider van een speciaal politieteam doet Denise de Wit onderzoek naar de eigenaar van vastgoedbedrijf HoBo-Invest, Hans Hoboken. Hij wordt verdacht van leidinggeven aan een criminele organisatie. Om informatie over het bedrijf los te krijgen, benadert Denise Tom Zandberg, een ambitieuze Amsterdamse architect die sinds kort werkt bij HoBo-Invest. Tom vertelt over een mysterieuze Turkse zakenman die grote bedragen in HoBo-Invest investeert en dat zet Denise de Wit aan het denken. Hoewel Toms karakter en motieven niet helemaal zuiver op de graat lijken te zijn, duurt het niet lang voordat Denise verliefd op hem wordt. De twee beginnen een voorzichtige relatie.

Dan wordt de accountant van HoBo-Invest vermoord. Tom en Denise zetten alles op alles om diens weduwe, die de schaduwboekhouding van Hobo-Invest in haar bezit heeft, uit handen van de criminelen te houden – maar die blijven hen opvallend dicht op de hielen zitten, alsof ze inside-information hebben. Denise beseft tot haar afschuw dat er een lek moet zitten in haar eigen politieorganisatie. Wanneer Denise en Tom vervolgens in het Turkse Istanbul een grote ontdekking doen in de kelders van een terroristische organisatie, begint er een race tegen de klok waarin iedereen, tot de CIA aan toe, zijn eigen belangen probeert veilig te stellen; een race die eindigt met een zinderende ontknoping tijdens de Champions League-finale in de Amsterdam Arena.

Over de auteurs
Marc Josten (1961) is onderzoeksjournalist en hoofdredacteur bij HUMAN/VPRO. Tot voor kort was hij hoofdredacteur van Reporter, de onderzoeksjournalistieke televisierubriek van de KRO. Daarvoor was hij twaalf jaar redacteur bij Vrij Nederland. Hij werkte aan geruchtmakende en grensoverschrijdende dossiers in de wereld van politiek en bedrijfsleven.

Rob Smits (1959) is advocaat-generaal bij het gerechtshof in Amsterdam en voormalig officier van justitie bij diverse parketten. Hij werkte twee jaar bij de politie en de Centrale Recherche Informatiedienst. Als officier van justitie deed hij onderzoek naar zwaar georganiseerde criminaliteit en had hij leiding over diverse opsporingsonderzoeken, waaronder een aantal moordzaken. Opgelicht is hun debuutthriller en het eerste deel in de reeks. Deel twee is in de maak.

[isbn]9789022999295[/isbn]

Lees ook:Tweede deel thrillerreeks Denise de Wit van Josten & Smits
Lees ook:Palm Invest door ogen van Dion Bartels
Lees ook:Nedim Gürsel niet vervolgd door Turkse rechtbank voor ‘De dochters van Allah’
Lees ook:Opbrengst boek Palm Invest niet naar beleggers
Lees ook:Eva de Visser nieuwe Uitgeefmanager TenPages.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.