Solo, nieuwe James Bond roman van William Boyd

Wereldwijd verschijnt vandaag het nieuwe literaire verhaal over James Bond. William Boyd schreef het boek ‘Solo’. Net als bij de Bond-films, die tegenwoordig gemaakt worden door boeiende filmmakers als Sam Mendes en Paul Haggis, zijn de Bond-romans, en zeker deze van Boyd, weer ouderwets goed. Sterker nog: beter, zwarter en serieuzer dan ooit.

1969. James Bond staat op het punt een – door wraaklust gedreven – solo-actie te ondernemen. De doorgewinterde geheim agent wordt erop uitgestuurd om een einde te maken aan de burgeroorlog in het West-Afrikaanse land Zanzarim. Hij krijgt hulp van de bloedmooie Blessing, maar wordt zo gedwarsboomd door een plaatselijke militie dat hij zich onttrekt aan M’s bevel en op eigen houtje zijn recht gaat halen. Bonds wraakzucht voert hem naar Washington DC, waar hij op een politieke samenzwering stuit die de wereld op zijn grondvesten laat schudden.

William Boyd, meester van het bedrog en het dubbelspel, is als geen ander voorbestemd de nieuwe James Bond te schrijven. Sinds Rusteloos geldt hij als de grote naam in de spionageliteratuur, en nu brengt hij zelfs 007 op een dwaalweg.

Boyd is uitverkoren door het Fleming Estate om de meest beroemde geheim agent ter wereld opnieuw tot leven te wekken, en hij schreef een geraffineerd Bond-avontuur: klassiek, vol onverwachte plotwendingen, met twee raadselachtige Bondgirls en eindelijk weer een 007 die in smoking aan het diner verschijnt en wodka martini’s drinkt – shaken, not stirred.

[isbn]9789025441432[/isbn]

Lees ook:Carte Blanche voor James Bond en Jeffery Deaver
Lees ook:Bond, James bond
Lees ook:Staat Jeffery Deaver Onder druk?
Lees ook:James Bond krijgt carte blanche…
Lees ook:Schrijf de thriller VICTIM ZERO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.