Het zevende kind: een grootste roman

De Deense auteur Erik Valeur won met zijn debuut al vele prijzen in eigen land, zoals de Danske Banks Debutantenpris en de Weekendavisens Litteraturpris. Ook in Nederland is de roman een daverend succes, onlangs is alweer de achtste druk verschenen.

Het verhaal begint in 1961, waar zeven kinderen worden geboren op kraamafdeling B van het Rigshospital. Alle zeven worden ze ter adoptie afgestaan en een dag later naar het Kongslund kindertehuis gebracht. Binnen enkele maanden krijgen de kinderen nieuwe ouders en een nieuwe toekomst aangemeten. Hun herkomst lijkt volledig vergeten. Maar aan de vooravond van het zestigjarige jubileum van het tehuis wordt een anonieme brief verstuurd waaruit blijkt dat een van de kinderen een geheim met zich meedraagt. Een geheim dat terugvoert naar hun gezamenlijke tijd in de olifantjeskamer en naar hun biologische ouders.

Aangrijpend mysterie
Het zevende kind is een ‘roman met thrillerelementen’, zoals Valeur het zelf mooi verwoordt. Met 718 pagina’s een flinke pil, maar dit is eentje die je in no time uitleest. Een boek dat je geen moment verveelt. De verschillende verhaallijnen zijn spannend en interessant, en komen op een bijzondere manier bij elkaar. Dit aangrijpende mysterie houdt je tot het einde in z’n greep. Een onvergetelijk verhaal over de levens van zeven kinderen die voor altijd met elkaar verbonden zijn.

[isbn]9789023476108[/isbn]

Lees ook:Vele hemels boven de zevende; debuut Griet Op de Beeck
Lees ook:Koningin van de historische misdaadroman
Lees ook:Jan Siebelink baseert nieuwe roman op historische roman
Lees ook:Mysterie na mysterie in Breekijzer van Milou van der Will
Lees ook:Beste Tommie – Van begin tot eind spannend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.