Wat dóé je met de gelukkige momenten in je leven?

Het nieuwste boek van Thomas Verbogt verschijnt vandaag. ‘Kleur van geluk’ is een filmisch geschreven roman met de melancholieke én lichte toon die zo typerend is voor het literaire werk van deze schrijver.

Aan de vooravond van zijn zestigste verjaardag loopt Daniël Timmers door de stad waar hij is geboren en opgegroeid. Hij wil door herinneringen dwalen. In het stadspark herkent hij een oude vrouw die in een rolstoel wordt voortgeduwd. Toen hij zeventien was had hij een verhouding met haar waarvan niemand weet mocht hebben, want zij was vijfentwintig jaar ouder, getrouwd en de moeder van een vriendin van hem. Zij herkent hem niet, ze is haar leven vergeten.

Deze confrontatie veroorzaakt bij hem de vraag wat zijn eigen leven betekend heeft, waarom hij zich nooit heeft kunnen overgeven aan geluk, terwijl het geluk hem wel een paar keer omhelsde. Hij moet onderhand ergens thuiskomen en daar blijven.

Over de auteur
Thomas Verbogt (1952) schrijft romans, verhalen en toneelstukken, is columnist van De Gelderlander en vaak te horen bij de VPRO-radio. Zijn roman ‘Verdwenen tijd‘ (2009) werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, zijn roman ‘Perfecte Stilte‘ (2011) voor de Gouden Boekenuil.

Lees ook:Mooiste gedichten van Sjoerd Kuyper
Lees ook:De avond van het boek 2010
Lees ook:Boekenweektraktatie: Estafette-verhaal Nieuw Amsterdam deel 1
Lees ook:Amerikaanse prijs De man in de wolken: Meinderts en Fienieg
Lees ook:Tien zomerse verhalen voor vijf euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.