Nieuwe roman Bernlef: Onbewaakt ogenblik

Kort voor zijn dood op 29 oktober jl. voltooide Bernlef ‘Onbewaakt ogenblik’. Op zijn verzoek is de roman recent uitgebracht – hij had gehoopt de publicatie ervan nog mee te maken.

Onbewaakt ogenblik‘ gaat over een op Bernlef gelijkende schrijver die zich, onder druk gezet door zijn uitgever, met enige tegenzin aan zijn memoires zet. Alle thema’s die voor Bernlef belangrijk zijn geweest, komen in ‘Onbewaakt ogenblik’ samen. Jeugdherinneringen, gedachten over muziek, taal en het geheugen, aantekeningen over een van zijn favoriete auteurs en verslagen van bijzondere ontmoetingen wisselen elkaar af in deze indringende, melancholische roman die zowel de neerslag is van een schrijversleven als een ode aan de liefde.

Onbewaakt ogenblik‘ is niet het laatste boek van Bernlef dat zal verschijnen. In april 2013 staat de uitgave gepland van Albert Speer, een geactualiseerde en uitgebreide versie van ‘De ruïnebouwer’ (eerder verschenen in 1980), over de architect van de nazi’s. In de jaren erna zullen, in overleg met zijn familie, nog enkele nieuwe boeken verschijnen die Bernlef bij zijn overlijden in portefeuille had.

[isbn]9789021447117[/isbn]

Lees ook:Boeken van Michael Crichton verschijnen postuum
Lees ook:Otto de Kat leest zijn luisterboeken zelf voor
Lees ook:Bernlef na kortstondig ziekbed overleden
Lees ook:Roman Louis Couperus levert recordbedrag op
Lees ook:Winnaars Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011 zijn bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.