Nieuw boek van bestsellerauteur Charles Lewinsky

Wanneer de Obersturmführer je vraagt een film te maken over het ‘mooie’ leven in modelgetto Theresienstadt, wat doe je dan? Er is altijd een volgende trein naar Auschwitz. Bestsellerauteur Charles Lewinsky beschrijft het in zijn nieuwe boek.

‘Ik heb geleerd zonder vrijheid te leven, zonder hoop. Waarom, verdorie, valt het me zo zwaar om zonder geweten te leven?’ Charles Lewinsky’s ‘feitenroman’ over de acteur/regisseur Kurt Gerron heeft veel weg van een betoverende liefdesgeschiedenis. Je zou Lewinsky’s boek kunnen lezen als het zoveelste verslag over het leven in een concentratiekamp. Maar dat is het niet. Theresienstadt vormt veeleer de schrijnende achtergrond in een roman over een kunstenaar en een entertainer en maakt Terugkeer ongewenst daarmee méér dan een verhaal over een morele vraag in een klemsituatie. Dit is een adembenemende roman over de macht van het geweten, de kracht van de liefde en de desastreuze wending van de geschiedenis.

Over de auteur
Charles Lewinsky (1946) woont in Frankrijk en Zürich. Lewinsky heeft jarenlang gewerkt als dramaturg, regisseur en redacteur, hij schrijft romans, toneelstukken en televisiescripts. Zijn boeken worden vertaald in het Frans, Engels, Italiaans, Zweeds, Chinees, Spaans en Deens. Met ‘Het lot van de familie Meijer‘, waarvan er in Nederland binnen een halfjaar meer dan 100.000 waren verkocht, sleepte hij de Prix du meilleur livre étranger in de wacht. Voor zijn roman ‘De Verborgen Geschiedenis Van Courtillon‘ ontving hij de prijs van de Zwitserse Schillerstichting. Charles Lewinsky is momenteel bezig met onderzoek voor zijn volgende roman.

[isbn]9789056724108[/isbn]

Lees ook:Tien-en-een-nacht van Charles Lewinksy
Lees ook:Deze boeken deden het in 2009 goed
Lees ook:Nieuwe selectie uit werk van H.L. Wesseling
Lees ook:Charles den Tex schrijft geschenkboek Juni – Maand van het Spannende Boek 2010
Lees ook:Schrijvers op tournee langs boekwinkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.