Niccolò Ammaniti en ik

Niccolo Ammaniti is ontzettend populair: van zijn romans werden in ons land al meer dan 400.000 exemplaren verkocht. Alles al gelezen, dan is er nu de novelle ‘Jij en ik’. Weer slaagt hij er in om met haarscherpe observaties en rake zinnen de kwetsbaarheid te omschrijven van een kind dat gevangenzit in een keurslijf van verwachtingen. ‘Jij en ik’ is een ontroerend verhaal over twee jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar tegelijkertijd bang zijn zichzelf te verliezen.

De veertienjarige Lorenzo maakt moeilijk contact met leeftijdgenoten. Hij wil het liefst alleen zijn en excelleert in het imiteren van het gedrag en uiterlijk van zijn klasgenoten om zo onzichtbaar te zijn voor iedereen. Zijn moeder maakt zich zorgen en Lorenzo is zich daar pijnlijk van bewust. Om zijn moeder gerust te stellen vertelt hij haar een leugen, die hem onverwachts in contact brengt met zijn halfzusje Olivia. Lorenzo wil Olivia, over wie hij alleen maar slechte zaken heeft gehoord, in eerste instantie niet leren kennen. Dan realiseert hij zich dat zij elkaar misschien juist tot steun kunnen zijn.

Over de auteur
Niccolò Ammaniti (1966) is een van de grote sterren van de hedendaagse Italiaanse literatuur. Zijn werk is inmiddels in zevenendertig landen vertaald. In Nederland is Ammaniti bekend door de bestsellerromans ‘Ik haal je op, ik neem je mee’, ‘Ik ben niet bang’, ‘Zo God het wil’, ‘Laat het feest beginnen’ en de hilarische novelles ‘Jij bent mijn schat’, ‘Het laatste oudejaar van de mensheid’ en ‘Kieuwen’. Evenals zijn eerdere werk is ‘Jij en ik’ vertaald door Etta Maris.

[isbn]9789048808267[/isbn]

Lees ook:Nieuwe verhalenbundel van Niccolò Ammaniti
Lees ook:Bernardo Bertolucci regisseert verfilming Jij en ik
Lees ook:Niccolò Ammaniti lanceert boek eerst in Nederland
Lees ook:‘Ik haal je op, ik neem je mee’ na vijf jaar op bestsellerlijst
Lees ook:Mindful omgaan met Alzheimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.