Onthullende kijk op het bovennatuurlijke

Geesten zien of contact met de doden? Reïncarnatie? Flauwekul, zegt de gemiddelde Nederlander in eerste instantie. Frank van der Meijden constateert echter dat we minder nuchter zijn dan we zelf geloven. Uit de toenemende media-aandacht blijkt dat de belangstelling voor het bovennatuurlijke groeit, zelfs bij politiespeurwerk. Als journalistiek observator ging Van der Meijden op onderzoek in deze opmerkelijke wereld. Met kritische, maar open blik beschrijft hij de gesprekken en waarnemingen en komt hij tot verrassende conclusies.

Tv-programma’s, beurzen en mediums die de sterrenstatus bereiken. Paranormale fenomenen worden door meer en meer mensen geaccepteerd en voor waar gehouden. Auteur Frank van der Meijden, in het dagelijks leven werkzaam als eindredacteur op de communicatieafdeling van de Politieacademie, zag dat zelfs het politieonderzoek niet meer veilig is voor het mediacircus rondom mediums en paragnosten. Hij besloot een onafhankelijk onderzoek te starten en stortte zich in de wereld van het bovennatuurlijke, met als motto: eerst zien dan geloven.

Van der Meijden geeft in dit boek geen zweverige beschouwingen, maar een kritisch verslag van hetgeen hij observeert: ogenschijnlijk normale mensen die geesten zien, de dood kunnen ruiken of de toekomst kunnen voorspellen. Tot zijn verbijstering blijken zaken als reïncarnatie, geestverschijningen en contact met het hiernamaals minder vergezocht dan hij had aangenomen. De broodnuchtere Van der Meijden moet door datgene wat hij hoort, ziet en ook aan den lijve ervaart, vaststellen dat er daadwerkelijk meer is tussen hemel en aarde.

‘Mensen en machten’ biedt een onthullende inkijk in het mysterieuze wereldje van mediums en paragnosten in Nederland en België. In openhartige interviews, door middel van seances en als ooggetuige levert Van der Meijden het eerste volledig journalistieke verslag van het bovennatuurlijke in de Lage Landen.

Over de auteur
Frank van der Meijden (1978) is journalist en Neerlandicus. Hij werkt als eindredacteur bij de communicatieafdeling van de Politieacademie.

[isbn]9789089751591[/isbn]

Lees ook:Anne Frank te bewonderen op YouTube
Lees ook:Dr. Frank dieet hit alweer voorbij?
Lees ook:Dr. Frank-dieet regelrechte bestseller
Lees ook:Dokter Frank helpt Afvallers SBS6
Lees ook:God bestaat niet en Jezus is zijn zoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.